Heb ik een alarm nodig voor mijn mobilhome?

alarme pour camping car ok

Van de ondervraagde eigenaars geeft meer dan 80% toe geen alarmsysteem voor zijn camper te hebben. Onder deze 80% zijn er die het nut van een dergelijk systeem niet inzien, terwijl anderen twijfelen om er een te kopen. Laten we proberen in dit artikel je meer duidelijkheid te geven over een alarm voor je camper.

Waarom een alarm voor campers gebruiken

diestal_mobilhome_alarm

Hoewel in campers minder vaak wordt ingebroken dan in woningen, zijn het je persoonlijke bezittingen die de belangstelling van dieven zullen wekken.

Een interessante statistiek: het afgaan van de sirene schrikt in het algemeen 95% van de dieven af, vandaar dat sommige eigenaars zich hebben uitgerust met een alarm voor campers.

Of het nu na een inbraak is of als preventieve maatregel, het aan boord hebben van dergelijke apparatuur is uiterst geruststellend, vooral 's nachts.

Wat wordt er meestal gestolen uit een camper?

Kortom, alle voorwerpen die een monetaire waarde vertegenwoordigen. Hier is een niet-uitputtende lijst:

gsm’s, tablets, computers; GPS; TV; contant geld en bankkaarten; persoonlijke documenten (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs).

diefstal_in_campers

Het klinkt iets meer bizar, maar dit wordt ook gestolen:

kleren; schoonheidsproducten (parfum, crème, etc...); voertuigdocumenten.

Tips om inbraak te voorkomen 

inbraak_mobilhome_alarm

Eerste tip: zowel in de dag als ‘s nachts moet je oppassen. Helaas is het meestal midden op de dag dat een inbraak gebeurt.

Tweede tip: wanneer je het voertuig verlaat, voor een rondje hardlopen, een fietsritje of iets anders, vergeet dan niet je persoonlijke bezittingen op te bergen dat ze niet in het zicht liggen. 

Derde tip: doe de deur op slot en zorg ervoor dat alle deuren goed dicht zijn. Controleer of ook alle ramen toe zijn.

De vierde tip: verstek je sloten waar mogelijk. 

Er zijn nog veel meer tips, maar we geven er nog een laatste: als je weg bent, kun je doen alsof er iemand in je mobilhome is door de tv of radio aan te laten staan.

Hoe werkt een alarm voor mobilhomes

alarm_mobilhome

Laten we over technologie praten en samen ontdekken hoe een alarm voor campers werkt. 

Eenvoudige versie hoe een alarm werkt: sensoren worden geactiveerd wanneer een gevaar nadert en er klinkt een geluidsalarm.

Gedetailleerde versie: Er zijn twee soorten alarm: een bewegingsmelder alarm, dat beweging van een object detecteert, en een contactsensor alarm, dat de opening van een deur of raam detecteert.

De twee typen alarmen zijn dus complementair om een betere bescherming te verzekeren.

Het bewegingsmelder alarm zal eerder worden gebruikt om zowel de buitenkant als de binnenkant van het voertuig te beschermen wanneer je er niet bent. Als je bescherming wil voor als je slaapt, kies dan voor het contactsensor alarm, want daarmee kan je je in de camper verplaatsen zonder dat het afgaat.

Wat denk je van een narcose gasalarm?

narcose_gas_alarm_voor_campers

Narcose gas? Je kent die term misschien niet, maar we hebben het over detectoren die slaapgas detecteren. Een gas dat je in slaap brengt, zodat dieven de camper kunnen binnendringen zonder dat je wakker wordt. Deze sensor, die de aanwezigheid van het gas signaleert, kan een leeg voertuig 's morgens voorkomen. 

Deze techniek wordt in twijfel getrokken omdat het volgens sommigen niet mogelijk zou zijn het hele voertuig te vergassen tenzij men over een tankwagen beschikt die met dit gas is gevuld.

Welk draadloos alarm kiezen voor mijn camper?

Wij hebben de volgende alarmen voor je gespot: 

De Getronic GT 908, de Beeper XR5CC, het metasysteem alarm, de Cobra 4615, de LW Premium MED en tenslotte de patrolsat P845NEW-98 IR4 CAMPER. 

De prijs varieert tussen €150 en €450.

Bonus: inbraakalarm voor mobilhome

hond_antidiefstal_mobilhome

Hier zullen we het hebben over de technieken die door sommige camperfanaten worden voorgesteld. 

Degene die vaak terugkomt is de hond: een Duitse herder, yorkshire, labrador... maakt niet uit welk ras, het belangrijkste is dat hij blaft om je te waarschuwen ;-) 

Of zelfs een bordje met ‘Hier waak ik’, voor als je geen hond hebt, kan afschrikken.

Het gebruik van een extra veiligheidsslot kan een oplossing zijn. Of gebruik de autogordels om de deuren van de bestuurderscabine af te sluiten. Op deze manier, als het slot kapot is, zal de deur toch geblokkeerd blijven.

En, wat zijn jouw antidiefstaltechnieken?

Huur een uitgeruste mobilhome, buscamper of campervan op een veilige manier op https://nl.yescapa.be/

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

Entretenir un camping car la gestion des eaux usees
De eerste stappen

Onderhoud mobilhome: de vuilwatertank legen

Een mobilhome is comfortabel: het heeft een keuken, een eethoek, bedden, toiletten en zelfs een douche (als je nog geen campereigenaar bent, kan je een camper testen en huren van particulieren). Zo kan je genieten van grote en gevarieerde ruimtes. Het enige nadeel van dit comfort is dat het natuurlijk enige onderhoud vraagt.

que faire carburant reservoir eau camping car
Eigenaar van een camper

Help! Brandstof in de watertank van mijn camper 😱

Het omwisselen van de water- en brandstoftanks is iets wat kan gebeuren bij het gebruiken van een camper. Door onzorgvuldigheid of gebrek aan kennis is het gemakkelijk om een fout te maken en het onherstelbare te begaan. Maar geen paniek! Yescapa legt je de procedure uit die je moet volgen als je de watertank met brandstof hebt gevuld.

camera
Je camper verhuren

Hoe maak je foto's van je camper om te verhuren?

Als je voertuig te huur is, zijn de foto's op je advertentie het eerste wat reizigers zien als ze op zoek zijn naar een voertuig voor hun reisplannen. Het benadrukken van de sterke punten van je camper via foto's trekt gegarandeerd de aandacht van de huurders en verhoogt het aantal huuraanvragen. Hieronder vind je 4 tips om de foto's van je advertentie op Yescapa te verbeteren.