5-daagse camperreis in de Algarve

camping algarve portada

In het uiterste zuiden van Portugal, dat zich uitstrekt van oost naar west, staat de Algarve bekend om zijn prachtige stranden, zomerfestivals, maar ook omdat het een zeer gewild toeristisch gebied is en ideaal voor tochten met een mobilhome of campervan. Hoewel de gouden zandstranden en het gematigde en kristalheldere water het icoon zijn dat onmiddellijk bij je opkomt als je aan de Algarve denkt, heeft de regio nog veel meer rijkdommen om te ontdekken, van de bijzondere typische architectuur, met zijn unieke schoorstenen, tot het natuurpark van de Ria Formosa, een van de zeven wonderen van Portugal. Boek je camper, die je overal in het land of rechtstreeks in de Algarve via Yescapa kunt huren, en waag je aan de Algarve en zijn routes, in een 5-daagse rondreis van iets meer dan 100 km, waar zich vele camperparken bevinden waar je kunt overnachten. Een suggestie om deze zomer al te overwegen!

Dag 1 - Algarve camperreis: Lagos en Ponta da Piedade

camper_rondreis_portugal_algarve

We kunnen niet anders deze camperreis in de Algarve beginnen dan een ochtend zonnebaden op een adembenemend strand. Er zijn verschillende suggesties, van praia do Pinhão, praia do Camilo, praia de Porto de Mós ofpraia da Meia Praia, maar degene die in alle toppen van de internationale media wordt genoemd is Praia da Dona Ana. Kom aan in de ochtend, parkeer de camper en geniet van het landschap van een van de bekendste juwelen van de kust van de Algarve. Dit strand, omgeven door steile kliffen die een kleine baai omsluiten, staat ook bekend om zijn kristalheldere water en de prachtige gebeeldhouwde rotsen die uit de bodem van de oceaan tevoorschijn komen.

Later, rond lunchtijd, bezoek je een van de mooiste natuurgebieden van de Algarve. We hebben het over grotten, tunnels en natuurlijke sculpturen die in de loop van duizenden jaren door de kracht van de wind en de erosie van de getijden zijn uitgehouwen, we hebben het over Ponta da Piedade. Ponta da Piedade in Lagos is een waar kunstwerk van de natuur.

rondreis_algarve_met_camper

In de namiddag en avond stellen we een wandeling door Lagos voor, een stad met invloeden van de vele volkeren die er in de loop der eeuwen zijn gepasseerd. Een historische stad die ooit de hoofdstad was van het Koninkrijk Algarve, van waaruit de Portugese karavanen meer dan 500 jaar geleden vertrokken om de wereld te ontdekken.

Camping voor mobilhomes en campervans: Turiscampo Algarve (Lagos)

Dag 2 - Camper roadtrip Algarve: Stranden van Carvoeiro (Benagil!)

camper_roadtrip_algarve

Op de tweede dag van onze rondreis bezoeken we nog twee iconische stranden: praia da Marinha en praia Benagil, met zijn ongelooflijke grot (die je niet wil missen). 'S ochtends stellen we het strand van Marinha voor, dat door de beroemde Michelingids wordt genomineerd als een van de 10 mooiste stranden van Europa en top 100 wereldwijd. Met duizelingwekkende rotsformaties en met water dat zo helder is dat je de bodem kunt zien, kan je, voordat je de lange trap naar het zand afdaalt, genieten van het uitzicht vanaf de top van de klif.

Vergeet niet het strand van Benagil te bezoeken.Huur een SUP-board of kajak en verken de afgelegen stranden en grotten rond het hoofdstrand die alleen toegankelijk zijn via de zee. Ernaast ligt de beroemde Algar de Benagil, een van de bekendste ansichtkaartbeelden van de Algarve, een grot met een cirkelvormige opening bovenaan, bekend als "het oog", die een klein strand binnenin verbergt. Als de zeestroming het toelaat kan je zelfs vanaf het hoofdstrand naar deze grot zwemmen. Blijf 's avonds tot de zon onder is, de zonsondergang gezien vanaf Benagil is een ervaring waarvan we overtuigd zijn dat ze in je geheugen gegrift zal blijven.

Camping voor campers: Algarve Camping Park (Armação de Pêra)

Dag 3 - Algarve camper rondreis: Albufeira en Vilamoura

Dag 3, waarom niet Albufeira? Deze stad is een van de meest toeristische in de regio, maar heeft ook veel charme. Van het mooie historische centrum tot de hectiek van een van de meest bezochte gebieden van de Algarve, Albufeira nodigt je uit voor een wandeling door zijn smalle en pittoreske steegjes en een typisch Algarve lunch: probeer de vis- en zeevruchtengerechten, meer specifiek raden wij de gegrilde sardines, gegrilde octopus, scheermessen rijst of de beroemde cataplana aan. Ga in de namiddag naar het uitkijkpunt Pau da Bandeira, met uitzicht over de stranden van Peneco en Albufeira.

Vilamoura is de laatste stop van vandaag. Het ligt op slechts 14 km van Albufeira en is gemakkelijk bereikbaar. Het is een van de beste luxe resorts in Europa. De mogelijkheden in Vilamoura zijn zo talrijk dat het moeilijk is te kiezen: dolfijnen spotten, off-road buggyavonturen, een boottocht maken of gaan golven. Als je genoeg tijd hebt, maak dan een wandeling door de jachthaven, die bekend staat om zijn luxejachten, bezoek het casino van Vilamoura en maak een lange wandeling door een van de meest glamoureuze plaatsen in de hele Algarve.

Camping voor mobilhomes en campervans: Parque Caravanas Açoteias (Olhos de Água)

Dag 4 - Rondreis door de Algarve: Ilha Formosa natuurpark

algarve_camperreis

Rij op dag vier met de camper naar het natuurpark Ria Formosa. Dit natuurpark, dat aan de ene kant door de zee en aan de andere kant door de Ria wordt omgeven, bestaat uit twee schiereilanden, vijf eilanden en zes staven. In de oostelijke Algarve herbergt de Ria Formosa vele habitats en is een gastheer voor vele soorten vogels en andere zeedieren. Het is hier dat vele trekvogels overwinteren of de Ria als tussenstop gebruiken, alvorens naar het zuiden te trekken op zoek naar een milder klimaat.

Aangekomen in het park, bezoek dan het schiereiland Ancão, ook wel bekend als Faro-eiland. Breng ook zeker een bezoek aan Cabo de Santa Maria, het zuidelijkste punt van het Portugese vasteland. Er zijn veel mogelijkheden dat het moeilijk te kiezen is wat eerst bezoeken: het strand van Barreta, de vuurtoren van "Ilha", het pad van het eiland Culatra naar de vuurtoren volgen of op het eiland zelf gaan zwemmen (waar je ook kunt genieten van een maaltijd met verse vis van goede kwaliteit), het eiland Armona verkennen, de Ria Formosa per boot bezoeken of kennismaken met het strand van Fuzeta.

Eindig de dag in Olhão, dat ook een bezoek en een wandeling door de stad waard is, zonder een bezoek aan de zeer typische visserswijk te vergeten.

Camping geschikt voor campers: Ria Formosa (Tavira)

Dag 5 - Algarve camper roadtrip: Tavira om af te sluiten

Tavira is een stad die een van de meest bezienswaardigste is. Het is een stad die je laat terugreizen in de tijd dankzij de de traditionele architectuur die bewaard is gebleven uit de tijd van de maritieme ontdekkingsreizen, tussen de 15e en 16e eeuw, naast sporen van een Fenicische muur uit de 7e eeuw v. Chr. en islamitische bouwwerken uit de 12e en 13e eeuw. Parkeer je camper en dwaal door deze stad met een rijke geschiedenis. Verken de vele smalle straatjes en witgekalkte huizen en neem de tijd. De rivier Gilão loopt door de stad en je kan hem oversteken op een Romeinse brug.

Laat je camper staan naast de gemeentelijke markt en laat je meeslepen door de Portugese geplaveide straatjes en de schoonheid van de kleine dingen, zoals de oude straatjes en steegjes. Tavira is ook een uitstekende plaats voor liefhebbers van fotografie, door al zijn details. Breng zeker een bezoek aan het middeleeuwse kasteel van Tavira, een klein goed bewaard gebleven kasteel met een zeer goed onderhouden binnentuin. Als je de muur beklimt, zie je een aanzienlijk deel van de stad, van het historische centrum tot de rivier Gilão, wat zeker de moeite waard is.

roadtrip_mobilhome_campervan_algarve

Geschikte camping voor campers: Algarve Motorhome Park Tavira (Tavira)

Ontdek de verschillende mobilhomes en campervans die te huur zijn bij Yescapa en vind het ideale voertuig voor je reis!

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

découvrir la normandie en camping car
Cultuur

Ontdek Normandië met een mobilhome

Normandië, niet zo ver van België, is een regio van ontspanning en geschiedenis die je verrassen met zijn landschappen, zijn groene omgevingen, zijn kliffen en zijn stranden zover het oog reikt...Met zijn rijke erfgoed biedt de streek vele culturele uitstapjes, en goed nieuws, de gastronomie hoort er ook bij: de crêpes, cider en vele kazen zijn de paradepaardjes van de streek.

img 2174
Europa

7-daagse mobilhomereis langs de wonderen van Slovenië

Is Slovenië een bezoek met de mobilhome waard?

meilleurs campings eco responsables europe
Ecologisch verantwoord

De beste eco-campings in Europa voor een duurzame vakantie

Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een beginnende, je bent nooit te oud om nieuwe dingen te proberen. Wil je graag een nieuwe manier van reizen ontdekken? Bekijk onze selectie van duurzame campings in Europa en laat je inspireren voor je volgende camperreis. Verbind opnieuw met de natuur en herontdek de eenvoud van het leven!