Kerstmarkten in Europa: beleef een magische reis met de camper

mercados de natal em autocaravana

Zondagmiddagen voor de open haard, kerstcadeaus kopen, heerlijke en eindeloze familiemaaltijden... De winter brengt zijn kleine gewoonten, tradities en vooral een sfeer van magie met zich mee. In dit artikel laten we je meereizen door Europa om de de mooiste kerstmarkten te bezoeken met de mobilhome of campervan.

Wonderland in Lissabon

kerstmarkt_lissabon_camper

Degenen die Lissabon al eens hebben bezocht tijdens de kerstperiode weten dat ze het Wonderland van Lissabon niet mogen missen. Het Wonderland bevindt zich in het Parque Eduardo VII, in het hart van Lissabon. Op deze kerstmarkt vind je verschillende tenten met handwerk en regionale producten waar je zeker het juiste cadeau voor kerst zult vinden. Op weg naar de kerstmarkt in Lissabon kan je de schaatsbaan proberen of zelfs met de kerstman op de foto gaan.

Wonderland in Lissabon is van 1 december 2021 tot 2 januari 2022

Kerstmarkt in Keulen

kerstmarkt_porto_camper

Tijdens de kerstperiode is de stad Keulen gevuld met kerstverlichting en heeft de stad een van de grootste kerstmarkten van Europa. De kerstmarkt biedt verschillende kraampjes met handgemaakte producten en decoratieve voorwerpen en, natuurlijk ook glühwein-kraampjes. Mis zeker de kerstboom niet, die al jaren de grootste is van Europa!

De kerstmarkt in Keulen opent vanaf 22 november.

Colmar en zijn kerstmarkt per camper

Ontdek de kerstmarkt van Colmar per camper en beleef een magisch verblijf. Hoewel de kerstmarkten in de Elzas allemaal prachtig zijn, is voor ons de kersmarkt van Colmar de meeste charme. De stad, die in 2018 is uitgeroepen tot de beste kerstverlichting van Europa, is prachtig versierd.Colmaar heeft maar liefst 6 verschillende kerstmarkten! De laatste nieuwe die er in 2019 is bijgekomen bevindt zich op de Place de la Cathédrale en is gericht op gastronomie. 9 hutten en hun 9 meester-restaurateurs zullen heerlijke gerechten klaarmaken om ter plaatse op te eten of om mee te nemen.

Als je met je camper naar Colmar gaat voor de kerstmarkt, maak dan van de gelegenheid gebruik om de markt van Kaysersberg te bezoeken, die een paar kilometer verderop ligt. Laat je vervolgens verleiden tot een uitstapje naar de Elzas om de wijnen en het erfgoed van de streek te ontdekken.

De kerstmarkt van Colmar is van 26 november tot 29 december 2021.

De kerstmarkt van Santa Llúcia in Barcelona

kerstmarkt_barcelona_mobilhome

Van alle kerstmarkten in Europa heeft de kerstmarkt tegenover de kathedraal van Barcelona een uitstekende ligging in het hart van de gotische wijk. De Fira de Santa Lucia wordt door de plaatselijke bevolking de Fira genoemd, waar elk jaar zo'n 300 kraampjes staan. Maak optimaal gebruik van uw tijd in Barcelona en probeer de typische Spaanse zoetigheden zoals Polvorones of de klassieke chocolade churros, perfect om op te warmen.

Probeer enkele evenementen bij te wonen en ontdek de regionale tradities en de Catalaanse cultuur door middel van shows. Je mag een bezoek aan de kathedraal en het zien van de kerststal met levensgrote figuren niet missen.

De kerstmarkt van Santa Lucia is van 27 november tot 23 december 2021.

Hamburg en zijn kerstmarkten met de mobilhome bezoeken

hamburg_kerstmarkt_met_mobilhome_bezoeken

Ries met je mobilhome naar Hamburg en zijn kerstmarkten voor een onvergetelijke vakantie. Als je de charmante haven van Hamburg nog niet bezocht hebt, raden we je aan er naartoe te gaan. Tijdens de feestdagen is de stad levendiger dan ooit!

De belangrijkste kerstmarkt wordt gehouden op het stadhuisplein en heeft kraampjes met traditionele zoetigheden, ambachtslieden en speelgoedmakers. Elke wijk in Hamburg heeft echter zijn eigen markt en sfeer. De meest ongewone is de kerstmarkt "Santa Pauli - Weihnachten auf dem Kiez", waar de magie van Kerstmis samenkomt met de geweldige nachten van Hamburg! Mis de kerstman niet die drie keer per dag in het stadhuis verschijnt met een prachtige kerstparade, die als het hoogtepunt van de festiviteiten wordt beschouwd.

De kerstmarkt van Hamburg is van 22 november tot 30 december 2021

De betoverende kerstmarkt van Brussel

kestmarkt_brussel_bezoeken_mobilhome

Begin of eindig je kerstmarktenreis op de kerstmarkt in Brussel. Winterpret is een perfecte mix van traditie en moderniteit en ondanks zijn jonge leeftijd is het een must-see. Zijn grootste troef is dat het de gastronomie en folklore van vele Europese landen samenbrengt, te ontdekken in meer dan 200 chalets. Mis de grote nieuwigheid niet: het klank- en lichtspel op de Grote Markt. Dit jaar is de show gebaseerd op het thema reizen en de rijkdom van ontmoetingen, een viering van het samenleven.

Winterpret loopt van 26 november tot en met 2 januari 2022.

De kerstmarkt in Basel, Zwitserland

kerstmarkt_basel_mobilhome

Het is een van de grootste kerstmarkten in Zwitserland en staat bekend als de beste van allemaal. De kerstmarkt vindt plaats op de Barfüsserplatz en op de Münsterplatz, waar de grote boom prachtig versierd is door de beroemde versierder Johann Wanner. Met 180 kraampjes vind je vast en zeker het perfecte kerstcadeau voor je geliefden!

De kerstmarkt van Bazel trekt veel bezoekers met zijn kleine dagelijkse evenementen en voorstellingen. Zo heeft de Stadsschouwburg een heel bijzondere adventskalender waarbij chocolaatjes worden vervangen door muziek en literatuur. Er is een niet te missen Gospel Night in de prachtige kathedraal en zelfs de musea bereiden speciaal voor deze tijd van het jaar grootse tijdelijke tentoonstellingen voor.

Als u deze Europese kerstmarkt met de camper bezoekt, laat je best je voertuig op een serviceplaats of camping aan de rand van de stad staan.

Kerstmarkt van Bazel van 26 november tot 23 december 2021

Hyde Park Winter Wonderland in Londen

kerstmarkt_londen_mobilhome

Iedereen die Londen met Kerstmis heeft bezocht of de film Love Actually heeft gezien, kent de winterse magie van deze metropool. De Londense kerstmarkt in Hyde Park is magisch met zijn kerstsfeer. Op deze markt kan je verschillende activiteiten doen, zoals het reuzenrad, de ijsbaan en circusvoorstellingen. Jong en oud zullen gegarandeerd een magische tijd beleven! Bij deze ervaring komt nog de traditionele kerstmarkt, waar je zoetigheden en een overvloed aan ideeën voor kerstcadeaus vindt.

De Winter Wonderland kerstmarkt loop van 19 november 2021 tot 3 januari 2022

Als je genoten hebt van onze rondreis langs de mooiste kerstmarkten van Europa, huur dan snel een mobilhome van particulieren en vertrek! Bezoek www.yescapa.be en vind gemakkelijk het ideale voertuig.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

banner
Ecologisch verantwoord

Top 10 duurzame outdooractiviteiten voor op vakantie

Wat is een betere manier om je batterijen op te laden in de buitenlucht? Als je op zoek bent naar duurzame outdooractiviteiten voor je vakantie, ben je hier aan het juiste adres. Van wandelen tot canyoning, ontdek milieuvriendelijke activiteiten en geniet van de schoonheid van de natuur terwijl je je impact op de planeet beperkt.

panoramica playa
De eerste stappen

6 redenen om met een mobilhome op vakantie te vertrekken

Je buren of familie hebben een mobilhome gekocht en vertrekken alleen nog maar op reis met hun mobilhome. Zij zijn helemaal verkocht en hebben de mobilhomekriebels te pakken! Ben jij nog niet overtuigd over dit transportsmiddel?