Top 10 mooiste regio's om op vakantie te gaan in Frankrijk

vacances en france lieux incontournables top 10 camping car van amenage

Voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk, presenteren we je onze TOP 10 plaatsen om te reizen in dit buurland. Ontdek deze mooie regio's en plaatsen met de mobilhome!

10. De Elzas wijnroute

elzas_wijnroute_camper

De wijnroute van de Elzas is een toeristische route die je niet mag missen in Frankrijk. Midden in de heuvelachtige landschappen van de Elzas ontdek je alle geheimen van de beroemde druivensoorten uit de streek, zoals pinot gris, riesling, gewurztraminer of muscat. Dit gaat natuurlijk gepaard met een uitstekende gastronomie en authentieke dorpjes. Je kan deze reis ondernemen per auto, motor, camper of zelfs per fiets voor de sportievelingen onder ons, en onderweg hotels, gîtes en campings uitkiezen.

9. Het meer van Salagou

meer_salagou_met_camper

Verander dit jaar eens van vakantiebestemming: in plaats van op vakantie te gaan aan zee, kies voor het Lac du Sagalou in het hart van de Hérault. Dit meer, ongetwijfeld een van de mooiste zoetwatermeren van Frankrijk, wordt begrensd door een rode aarde, "ruffe" genaamd, die het een uniek karakter geeft. Er zijn verschillende zwemplaatsen en je kan er zeilen, kanoën of peddelsurfen. Ervaren wandelaars zullen vooral de beklimming van de Mont Liausson waarderen, die een adembenemend uitzicht over het meer biedt. En als je graag op ontdekking gaat, kun je een camper huren om de omgeving te verkennen, die rijk is aan natuurlijke en historische bezienswaardigheden.

8. Canal du Midi

canal_du_midi_camper

Voor een vakantie in Frankrijk die fietsen, natuur en geschiedenis combineert, is het Canal du Midi de perfecte bestemming voor een reis met een camper of bestelwagen. Sinds 1996 staat dit 17e-eeuwse kanaal op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Neem de tijd om dit fabelachtige erfgoed, te (her)ontdekken. Van Toulouse tot de Pointe des Onglous kan je genieten van de rustige sfeer van de kanalen en kom meer te weten over deze kolossale bouwwerf die in 1667 werd opgestart.

7. Bassin d'Arcachon

arcachon_mobilhome_vakantie

Ga in het zuidwesten van Frankrijk naar  Arcachon voor een ontspannende vakantie. Proef zeker en vast de beroemde oesters uit het bassin aan zee, eet een ijsje terwijl je de 19e-eeuwse villa's voorbij slentert of trek je klimschoenen aan om de beroemde Dune du Pilat te beklimmen, de grootste zandduin van Europa... Dit zijn slechts enkele suggesties voor activiteiten die je tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk kunt doen. Als je zeebenen hebt, kan je ook een dag een boot huren en dichter bij het vogeleiland en zijn zeehuisjes op palen geraken. Een verandering van omgeving gegarandeerd!

6. Le Luberon

luberon_mobilhome_vakantie

In het zuiden van Frankrijk vindt je een streek waar de tijd lijkt stil te staan: de Luberon. Geloof ons, er is niets zo ontspannend als de bucolische landschappen van de Provence, vergezeld van het gezang van de cicades. Door een mobilhome te huren, kan je alle unieke plekjes van deze streek ontdekken, zoals de abdij van Sénanque, het hooggelegen dorp Gordes of de bron van Fontaine-de-Vaucluse. Maar de beroemdste troef van de Luberon is de Colorado Provençal. De canyon van Rustel en zijn rood-oranje reliëf geven je de indruk dat je je aan de andere kant van de wereld bevindt.

5. De Puy-de-Dôme en zijn volkanen

puy_de_dome_vulkaan_mobilhome_reis

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming in Frankrijk, dan is de streek Puy-de-Dôme een aanrader. Herleef in deze prachtige natuur die populair is bij wandelaars en skiërs! Jong en oud zullen het park van Vulcania weten te waarderen om de wetenschap en de cultuur achter het reliëf van de regio te ontdekken. Bovendien zijn de slapende vulkanen een perfecte speelplaats voor het observeren van de plaatselijke flora en fauna en zorgen zij voor een prachtig en gevarieerd landschap.

Als je een camper of een campervan huurt, kan je je vakantie in de Auvergne verder uitbreiden en ook de thermale bronnen van Vichy bezoeken en het charmante dorpje Salers in de Cantal.

4. De kliffen van Etretat

etretat_camper_reis

Veel Belgen hebben al wel eens gehoord van de kliffen van Etretat, maar hoeveel van hen hebben ze met eigen ogen gezien? Deze monumentale witte kalkstenen kliffen in Normandië laten niemand onverschillig. Ze vertegenwoordigen een van de mooiste erfgoeden van Frankrijk en de streek is uitermate geschikt voor een roadtrip met een mobilhome of campervan! Van Deauville tot Mont Saint-Michel en het romantische dorpje Honfleur, ontdek Normandië op je eigen ritme. 

3. De kastelen van de Loirestreek

loirestreek_kastelen_mobilhome_reis

Voor gezinnen is de kasteelroute van de Loirevallei een topbestemming! Ga met je kinderen de geschiedenis van de koningen van Frankrijk ontdekken terwijl je geniet van de bucolische sfeer van de Loirevallei. Meer dan 50 kastelen wachten op je in Tourraine. Tot de meest emblematische behoren Chinon, Villandry en zijn tuinen, Chenonceau, Amboise en Chambord.

Ook de natuur neemt een voorname plaats in in deze regio, die een rijke en bloeiende biodiversiteit kent. Met de fiets, te voet of aan boord van een traditionele boot kan je je batterijen opnieuw opladen en afstand nemen van de drukte van het stadsleven.

2. De Roze Granietkust in Bretagne

mooiste_moblhomereizen_frankrijk

Er kan geen top 10 vakantiebestemmingen in Frankrijk zijn zonder Bretagne te noemen. Als we slechts één bestemming moesten kiezen, zouden we de Roze Granietkust aanraden, die grenst aan het departement Côtes-d'Armor. Deze kustlijn strekt zich uit over 10 km en biedt een prachtig landschap. De "sentier des Douaniers" (douanierspad) zal je als wandelaar bekoren. Aan de kust kan je tijdens excursies de 20.000 vogelparen observeren die in het natuurreservaat vanSept-îles leven.

1. Gorges du Verdon

gorges_du_verdon_mobilhome

De Gorges du Verdon zijn een belangrijke toeristische attractie in Frankrijk. Elk jaar komen vele reizigers uit de hele wereld om de grootste canyon van Europa en zijn majestueuze landschappen te ontdekken. Je kan er kanoën, klimmen, raften, canyoning, wandelen, fietsen maar ook windsurfen op het meer van Sainte-Croix aan het eind van de Gorges du Verdon. Als je met de auto of mobilhome gaat, raden we je aan de route des crêtes (de departementale weg 23) te nemen, die een prachtig uitzicht biedt.

Je hebt nu een schat aan ideeën voor je volgende vakantie in Frankrijk. Ontdek deze mooiste streken door een mobilhome, buscamper of campervan te huren bij Yescapa: de ideale manier van reizen voor een rustige vakantie op je eigen tempo.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

surf portugal en van
Vrienden

Surftrip in Portugal met een campervan

De geschiedenis van het surfen in Portugal begon eind jaren vijftig. Deze sport heeft zich zo ontwikkelt dat Portugal nu surfers uit de hele wereld aantrekt. Zozeer zelfs dat het vandaag de dag één van de topbestemmingen is voor surfliefhebbers met de beste surfspots. Dankzij Yescapa kan ook jij kan een surftrip maken met een campervan door Portugal!

les pays bas en camping car
Cultuur

Nederland ontdekken met een mobilhome

Nederland is het koninkrijk van tulpen, windmolens, fietsen en kanalen. Onze noorderburen hebben een paar verrassingen voor ons in petto als we door de verschillende provincies reizen.

nord italie
Favorieten

Noord-Italie met de camper

Noord-Italië is een ideale bestemming voor een camperreis door verschillende landschappen. Parkeerplaatsen voor campers zijn er gemakkelijk te vinden in Noord-Italië.