Met de mobilhome naar Spanje: de 5 beste bestemmingen

malaga camping car

Spanje is een zeer populaire bestemming voor de Belgische en Nederlandse reizigers. Het goede weer verklaart dit ten dele, maar het is vooral de schoonheid van het Iberische schiereiland die de massa aantrekt! We tonen je enkele van de beste Spaanse regio's om met de mobilhome te ontdekken.

Costa Brava met de camper ontdekken

Catalonië is een ideale streek voor alle kampeerliefhebbers, maar de Costa Brava, die zich uitstrekt van Blanes tot Portbou, is ongetwijfeld de bestemming bij uitstek om met de camper te reizen, de zee te bewonderen vanaf prachtige uitzichtpunten en te ontspannen. Deze kustlijn wordt gekenmerkt door een ongeëvenaarde rijke natuur, die te zien is in verschillende beschermde parken, zoals het natuurpark Cap de Creus, het natuurpark Els Aiguamolls de l'Empordà en het natuurpark El Montgrí, las Illes Medes en el Baix Ter.

mobilhome_naar_costa_brava_spanje

Wanneer je de Costa Brava met een camper bezoekt, zal je versteld staan van de stranden en baaien met kristalhelder water. Wat je zeker niet mag missen is Cala Ferriol in het hart van het natuurpark Montgrí, Cala Margarida in Palamós, Calla Cullaró in Cadaqués en Cala Tavallera in El Port de la Selva.

met_camper_naar_spanje

Ook het erfgoed van de streek is een bezoek waard. Neem de tijd om het dorp Blanes, de vesting van Tossa de Mar, Begur, Peratallada, de ruïnes van Empúries of het klooster van San Pere de Rodes te ontdekken.

De Costa Brava is zonder twijfel de perfecte bestemming om even helemaal tot rust te komen na een bezoek aan de prachtige stad Barcelona.

Valencia en zijn wonderen

valencia_met_de_camper

Het historische centrum van Valencia heeft een rijke geschiedenis en kent vele musea en culturele centra zoals de Cité des Arts et des Sciences. Dit prachtige complex herbergt originele en moderne gebouwen, zoals de Hemisfèric, een digitale 3D-bioscoop met een concaaf scherm van 900 m dat de toeschouwer omhult. De buitenstructuur van het gebouw stelt een gigantisch oog voor. Het wordt begrensd door twee zonneschermen die bij het vallen van de avond sluiten om het knipperen van een oog te imiteren. Een waar architecturaal wonder!

Valencia heeft wijken met verschillende stijlen en sferen. De wijk Russafa bijvoorbeeld is het meest modieus, levendig, multicultureel en de beste plaats om uit eten te gaan, iets te drinken of de hele nacht door te feesten. De wijk Benimaclet is ook interessant omdat er veel culturele activiteiten zijn. Je vindt er kleine tentoonstellingen, concerten en zelfs culinaire evenementen!

Valencia is de perfecte combinatie van stad, natuur en zee. Het hart van de stad is bezaaid met parken en tuinen in de oude rivierbedding van de Túria, terwijl het Cabecera-park, de botanische tuinen en de Albufera een ware oase van rust is. Je kan ook ontspannen op het strand van Malvarrosa, op een steenworp afstand van het stadscentrum.

valencia_met_mobilhome_spanje

Geniet tijdens je mobilhomereis naar Valencia ook van de omliggende omgeving. Bezoek de prachtige dorpen zoals Alboraira, Sagunto met zijn indrukwekkende kasteelruïnes, de badplaats Dénia of het dorp Xàtiva.

Camper uitstap: Sevilla en omgeving

sevilla_camper_reis

Als je er een paar dagen tussenuit wil, is een campertrip naar Sevilla en omgeving een prima optie. De Andalusische hoofdstad is een leuke bestemming, ongeacht het seizoen waarin je reist.
Enkele hoogtepunten van de stad: Plaza de España, het Parque María Luisa, het Alcázar... Er zijn ook wijken, elk met een eigen identiteit, zoals Triana met zijn bars langs de rivier of Santa Cruz, waar de beroemde Giralda domineert.
In het voorjaar komt de stad tot leven tijdens de Feria de Abril en de Semana Santa. Dit is hét moment om het authentieke Sevilla te ontdekken met zijn geschiedenis en tradities,. Maar weet wel dat deze evenementen veel volk aantrekken.

donana_nationaal_park_camper

Nadat je Sevilla hebt bezocht, is het tijd om de omliggende omgeving te verkennen en je te verbazen over de schoonheid van Andalusië. Vlakbij is de historische site van Itálica, waar een scène uit de serie Game of Thrones werd opgenomen. Er zijn ook charmante dorpjes in de buurt, zoals Carmona en Marchena.

Laat je onderdompelen in de oorsprong van de flamenco, met zijn traditionele dansen en muziek. Bezoek de overweldigende Sierra Norte of neem de Route van de Witte Dorpen. Het Nationaal Park Doñana biedt sublieme landschappen die je niet zou verwachten. Aarzel niet om tijdens een langer verblijf een uitgebreidere camperroadtrip door Andalusië te doen.

De regio van Malaga

We vervolgen onze lijst van de 5 beste bestemmingen in Spanje om met de camper te ontdekken met Malaga. De provincie Malaga kan, net als Sevilla, gedurende het hele jaar door worden bezocht en heeft voor elk seizoen iets te bieden. De stad en haar historische centrum hebben een ongelooflijke geschiedenis als een van de oudste steden van Europa. Wandel door het gezellige historische centrum en bezoek monumenten zoals het Romeinse theater, de Alcazaba of de majestueuze kathedraal. Als je met een mobilhome naar Málaga reist, maak dan van de gelegenheid gebruik om de stranden en de paradijselijke badplaatsen aan de kust te bezoeken zoals Marbella, Nerja of Mijas.

malaga_camperreis

Rijd tijdens je camperreis door de Sierra de la Nieves om de 9 typisch Andalusische dorpjes te ontdekken, verscholen in een adembenemend landschap. Stop onderweg in de stad Ronda om het uitzicht vanaf de Pont Neuf (Nieuwe Brug) over de Guadalevín-kloof te bewonderen.

Liefhebbers van wandeltochten en uitgestrekte landschappen kunnen hun hart ophalen op de Caminito del Rey of de Koningsroute, die lang beschouwd werd als de "gevaarlijkste wandelroute ter wereld". Als je op zoek bent naar een adrenalinekick, neem dan de Desfiladero de los Gaitanes-brug, die meer dan 100 meter boven de rivier hangt.

Het noorden van Spanje met de mobilhome: Pontevedra

Ook het noorden van Spanje heeft vele verrassingen in petto! Bezoek Pontevedra, een stad met een groot erfgoed: religieuze gebouwen, paleizen, middeleeuwse pleinen en nog veel meer. Tijdens je vakantie mag je het "Heiligdom van de Verschijningen" naast de Koninklijke Basiliek van Santa María la Mayor niet missen. Deze twee religieuze monumenten zijn de indrukwekkendste van de stad.

noord_spanje_met_camper

Verken de kustregio Rías Baixas: 4 kustinhammen die grenzen aan de kustrivieren en die door de zee worden overspoeld. Dit is ongetwijfeld de meest populaire bestemming in Galicië. De prachtige stranden van de Iles Cíes, de duinen van Corrubedo en A Lanzada, de historische monumenten van Combarro, het Fiesta del Marisco van O Grove, de wijnen van Cambados en Ribadavia zijn slechts enkele van de redenen waarom je hiernaartoe zou moeten gaan!

In de buurt bevelen we ook O Porriño aan, een klein dorpje dat een stopplaats is op de Portugese pelgrimsroute. O Porriño heeft een opmerkelijk natuurlijk en cultureel erfgoed.

Nu je enkele ideeën hebt voor camperreizen in Spanje, heb je geen excuses meer om niet te vertrekken! Ga er even tussenuit door een camper, buscamper of campervan te huren op Yescapa.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

adobestock 292958638
Waar overnachten

De 9 mooiste camperplaatsen in België

Kampeervakanties worden vaak geassocieerd met Nederland of Frankrijk. Maar ook ons eigen land heeft veel prachtige plekken voor een unieke kampeerervaring. Of het nu vlakbij een stad is of op meer rustige en idyllische plaatsen in Limburg of de Ardennen, kamperen in België is synoniem voor natuur, buitenactiviteiten en rust. 

camping car disneyland paris
Vrienden

Met de mobilhome naar Disneyland Parijs

Droom je er van om je kinderen eens mee naar het meest magische themapark van Europa te nemen? Waag je sprong! Huur een mobilhome en ga naar Disneyland Parijs met het gezin of vrienden. Verzeker jezelf op een sprookjesachtige reis met Mickey, Minnie en al hun vrienden. Ontdek alles wat je moet weten om je voor te bereiden op je camperreis naar Disneyland Parijs. Hoe geraak ik bij het park? Waar vind ik een parkeerplek voor mijn mobilhome? …