7-daagse mobilhomereis langs de wonderen van Slovenië

img 2174

Is Slovenië een bezoek met de mobilhome waard?

Jazeker! En we vertellen je graag waarom. Het land is nog relatief onbekend in vergelijking met andere Europese vakantiebestemmingen, waardoor het (tot nu toe) minder toeristisch is. Slovenië is vrij klein, waardoor het de perfecte reisbestemming is om voor een week naartoe te gaan met de camper. Het staat bekend om zijn gletsjermeren, middeleeuwse kastelen, mysterieuze grotten en prachtige natuur. 

Waarom met de camper door Slovenië reizen?

Flexibiliteit: je kunt gaan en staan waar je wil en wanneer je wil Je kan alles op je eigen tempo doen Verken het land via een roadtrip Gebruik campings als uitvalsbasis om de omgeving verder te voet te ontdekken

Slovenië

Voordat je vertrekt op deze bijzondere roadtrip door de natuurwonderen in het zuidoosten van Europa, moet je ervoor zorgen dat je een camper kiest die dit ruige landschap zeker aankan. In Slovenië kan de weg snel steil worden, dus zorg ervoor dat de motor het zeker aankan. Als je net zoals ons de meest toeristische streken probeert te vermijden, is deze reis een aanrader. Zeker als je in het begin van de zomermaanden vertrekt. Zo is het meer van Bled zeker de moeite waard om te stoppen, maar kan best toeristisch worden tijdens de zomervakantie.

Lees verder over onze favoriete 7-daagse roadtrip door Slovenië met de camper.

Dag 1-3: Bled

Start je mobilhomereis in de schilderachtige omgeving van Bled, een meer gelegen in het noordwestelijke deel van Slovenië. Het meer is omgeven door prachtige bergen en bossen en heeft een perfecte temperatuur om een duik te nemen. Het meer is vooral bekend om zijn klein eiland in het midden van het water. Dit eiland wordt het eiland van Bled genoemd en herbergt een bedevaartskerk. Lees verder om de belangrijkste activiteiten te vinden om je dagen rond het meer van Bled door te brengen.

Zwem naar het eiland van Bled!

Er is een traditionele houten boot die regelmatig naar het eiland vaart, deze boot heet “Pletna” in het Sloveens. Als je het eiland op een niet-traditionele manier wil bereiken, raden we je aan om erheen te zwemmen, of een SUP of roeiboot te huren. Op het eiland vinden soms ook traditionele dansen plaats, uitgevoerd door de plaatselijke bevolking. Als je geluk hebt kan je er eentje bezig zien.

bled

Bezoek het kasteel van Bled

Gelegen op een steile rots, vind je het iconische kasteel van Bled, met een magnifiek uitzicht op het meer. Dit kasteel werd gebouwd in het begin van 1000 en heeft tegenwoordig een museum dat de gehele geschiedenis van het kasteel toont. Het kasteel van Bled wordt ook gezien als het oudste kasteel van Slovenië, wat het bezoek natuurlijk nog specialer maakt. Een bezichtiging aan het museum in het kasteel bedraagt €13 voor volwassenen en ongeveer €5 voor kinderen. 

Rijd op de rodelbaan in Straza Bled

De rodelbaan van Bled is een leuke activiteit voor de kinderen. Op de rodelbaan kan je genieten van prachtige landschappen en vooral veel adrenaline!

Probeer de traditionele slagroomtaart van Bled

De Bled cream cake is een regionaal dessert van Bled. Deze taart mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Bled. 

Wandel langs de pier, om te genieten van een mooi uitzicht op het meer

Bled

We raden je aan om te overnachten op Camping Bled, een camping gelegen naast het meer met directe toegang tot het meer. Camping Bled organiseert diverse activiteiten in de omgeving zoals, canyoning trips, karaoke-avonden, wandeltochten en nog veel meer. De camping ligt ongeveer 2 kilometer van de stad Bled en is zowel gezins- als huisdiervriendelijk. De camping heeft ook heerlijke en betaalbare drankjes en eten in hun restaurant, dat vlak naast het strand gelegen is met een panoramisch zicht over op het meer. 

Neem ook zeker de tijd om de zonsopgang of zonsondergang aan het meer te aanschouwen, want die zijn namelijk onvergetelijk. Dit kan wel betekenen dat je om 5u30 moet opstaan in de zomer, maar je zal het jezelf niet beklagen! Het geeft je de kans om het meer helemaal voor je eigen te hebben, in een zeer ontspannende sfeer met op de achtergrond fluitende vogels die het plaatje compleet maken.

Dag 3-5: Bohinj – het grootste meer van Slovenië

De volgende stop van de roadtrip is het meer van Bohinj, het grootste meer van Slovenië met maar liefst een oppervlakte van 318 hectare. Dit meer maakt deel uit van het Triglav National Park, op maar een half uur rijden van Bled. Het meer van Bohinj is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen, omdat het meer veel minder bekend is dan Bled, maar daarom zeker niet minder magisch. We waarschuwen je op voorhand, dit meer kan een heel stuk kouder zijn dan het meer van Bled, aangezien de oppervlakte veel groter is waardoor het langer duurt om het meer op te warmen. Deze vreedzame plek, geeft je de perfecte gelegenheid om te fietsen, zwemmen, een kajak of SUP te huren, of een wandeling te maken rondom het meer.

Bohinj

St. Johannes de Doper kerk

Wanneer je met de mobilhome aankomt aan het meer van Bohinj, passeer je een stenen brug die je over het meer brengt. Deze stenen brug is magnifiek, omdat het op de achtergrond de St. Johannes de Doper kerk heeft. Om een perfect beeld te krijgen van het landschap, raden we je aan om je camper te parkeren op een parkeerplaats achter Hotel Jezero en te voet naar de brug te wandelen. 

Neem de Vogel-kabelbaan helemaal naar boven

Voordat je de kabelbaan gaat nemen, raden we je aan om een picknick mee te nemen, aangezien er geen winkels of restaurants boven aanwezig zijn.  Bij het westelijke uiteinde van het meer van Bohinj, vind je het beginstation van de kabelbaan. Vlak naast de kabelbaan is er een gratis parking om je camper te parkeren. Eenmaal aangekomen bij het bovenste station van de Vogel-kabelbaan, vind je een geweldig uitzichtpunt over het meer van Bohinj met de Julische Alpen op de achtergrond. Als je hoogtevrees hebt, denk je best twee keer na voor je de kabelbaan neemt. Een ritje met de kabelbaan kost je ongeveer €15 heen en terug.

! Reistip: neem een jas of trui mee, aangezien deze kabelbaan je naar 1537 meter boven het zeeniveau brengt en het best winderig kan zijn. 

Savica waterval

Na een korte rit met je mobilhome van 25 minuten kom je aan bij het beginpunt van de wandeling naar de Savica waterval, waar een parking aanwezig is. Deze wandeling naar de waterval kost ongeveer €5, voorzie om cash geld mee te nemen. Let op, het is niet toegestaan om te zwemmen aan de watervallen. 

Voor accommodatie kan je terecht op Camping Zlatorog Bohinj, een absoluut paradijselijke camping vlak naast het meer. Hier vind je de perfecte plaats om je mobilhome te parkeren, om de nacht te spenderen en verder Bohinj te ontdekken.

Dag 5-6: Soça rivier - Verken de smaragdgroene schoonheid van Slovenië 

Na Bohinj is het tijd om terug je mobilhome in te stappen en verder door te rijden naar de Soça vallei, op ongeveer 1,5 uur rijden van Bohinj. Rondrijden in Slovenië is een ontdekking op zich, dus zorg er zeker voor dat je veel rondkijkt en verschillende stops inplant om de omgeving beter te ervaren. 

Je vindt een prachtig uitzicht over de Soça rivier vanuit het stadje Most-Na-Soci, daarom raden we je aan om je tocht langs de Soça rivier te starten in dit stadje. Je vindt hier de kristalblauwe rivier, met een aantal sprookjesachtige bergen op de achtergrond. De charmante vallei van de Soça rivier biedt prachtige watervallen, oude bruggen en een goed uitzicht op de nabijgelegen Kobarid bergen. 

Rij hierna verder naar het noorden langs de Soça rivier. Hier zal je verschillende mooie plekjes vinden om te stoppen. Reis op eigen tempo om de Soça vallei te ontdekken. We raden aan om onderweg te stoppen bij het beginpunt van de wandeling naar Slap Kozjak, een interessante waterval binnenin een grote kloof. Het is een korte, eenvoudige wandeling die toegankelijk is voor iedereen, met ook een parking vlakbij het begin van de wandeling om je mobilhome te parkeren.

Slovenië soca

Langs de Soça rivier zal je meerdere campings tegenkomen, dus neem je tijd om er de gezelligste uit te kiezen om de nacht te spenderen.

Dag 6-7: Vršič-pas

Vrsic pas

Voor echte roadtrip- en bergliefhebbers mag deze bergpas zeker niet ontbreken op je roadtrip door Slovenië met de camper. De Vršič-pas is een bergpas, en met zijn hoogste punt op 1611 meter is het de hoogste bergpas van Slovenië. De pas begint in Kraska Gora en eindigt in de Soça vallei, maar het is dus ook perfect mogelijk om de pas andersom te beginnen.

Vrsic pas

Hier zijn enkele tips voor deze bergpas succesvol op te geraken:

Hoe mooi de natuur tijdens deze rit naar boven of beneden ook kan zijn, hou je ogen op de weg ;-) Let op voor fietsers die de berg ook aan het beklimmen zijn Rij zeer voorzichtig en langzaam, want de weg kan smal en stijl worden Stop niet zomaar tijdens de beklimming, er zijn voldoende parkeermogelijkheden onderweg om veilig te stoppen om een foto te nemen

vrsic pas

Heb je nog niet genoeg van Slovenië? Optioneel raden we ook nog twee verlengingen van je campertrip aan, moest je nog extra tijd hebben:

Voor wandelliefhebbers, die maar niet genoeg kan krijgen van het prachtige landschap van Slovenië, raden we je aan om de beklimming van de Triglav te proberen, de hoogste berg van Slovenië. Deze beklimming vraagt wel wat vaardigheden en is de perfecte berg om te beklimmen voor ervaren bergbeklimmers. We raden aan om deze berg met een organisatie naar boven te gaan, aangezien het bovenste deel van de berg zeer technisch kan worden. Voor de culturele liefhebbers onder ons, raden we aan om de culturele hoofdstad van het land te bezoeken, Ljubliana.

Zoek op nl.yescapa.be de perfecte mobilhome die bij je past en vertrek op avontuur naar de wonderen van Slovenië met je mobilhome.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

joppe spaa i 1giqyvz4i unsplash
Van het gebaande pad

Ontdek de Waddeneilanden met een mobilhome

Helemaal in het Noorden van Nederland vind je de Waddeneilanden terug. Het zijn de Canarische eilanden van Nederland, waarbij de zon helaas geen zekerheid is maar gelukkig geen gebrek aan prachtige stranden en natuur. Met zijn unieke landschap en fauna en flora  behoren de waddeneilanden tot de UNESCO werelderfgoedlijst.

dolomites camping car
Favorieten

Ontdek de Italiaanse Dolomieten met de camper

Als je een natuurliefhebber bent, en houdt van wandelen in de bergen, zoek dan niet langer naar een bestemming voor je volgende trip. We nodigen je uit om de prachtige en ongerepte streek van Italië te ontdekken: ontdek onze camperreis in de Italiaanse Dolomieten.

alicante
Citytrip

Reisgids voor Alicante met een mobilhome

Ken je Alicante nog niet? Waar wacht je nog op! Deze Spaanse provincie is een ideale bestemming om te reizen en niet alleen in de zomer. De provincie Alicante maakt deel uit van de Costa Blanca, gelegen in het zuiden van de Valenciaanse Gemeenschap. Het hele jaar door profiteert het van een bevoorrecht klimaat, met vele uren zon per jaar. Dit zorgt voor aangename temperaturen in de zomer en zachte winters door de nabijheid van de zee. Dit alles maakt het een ideale toeristische bestemming voor reizen met een mobilhome.