Ontdek de Waddeneilanden met een mobilhome

joppe spaa i 1giqyvz4i unsplash

Helemaal in het Noorden van Nederland vind je de Waddeneilanden terug. Het zijn de Canarische eilanden van Nederland, waarbij de zon helaas geen zekerheid is maar gelukkig geen gebrek aan prachtige stranden en natuur. Met zijn unieke landschap en fauna en flora  behoren de waddeneilanden tot de UNESCO werelderfgoedlijst.

De eilanden hebben een groot aanbod aan campings, waardoor ze ideaal zijn om op vakantie te gaan met de mobilhome of campervan. Het bestaat uit 5 eilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ben je benieuwd wat elk eiland te bieden heeft? Hieronder geven we de belangrijkste kenmerken en activiteiten weer die je kunnen helpen met het kiezen welk eiland te bezoeken. Of bezoek ze allemaal!

Texel bezoeken met de mobilhome: het grootste waddeneiland

Texel Waddeneilanden

Texel, het grootste en bekendste Waddeneiland, biedt de perfecte mix tussen een ontspannende en levendige sfeer. Vogelliefhebbers zullen zich zeker en vast niet vervelen in het Muygebied. Verder kan je op het eiland een oestertocht maken, waarin je eerst op zoek gaat naar oesters en ze nadien kan opsmullen. 

De makkelijke bereikbaarheid van Texel is het grootste pluspunt. Dit eiland, samen met het eiland Terschelling, zijn zeer goed te bereiken met de mobilhome. Neem de ferry in Den Helder en op 20 minuten ben je aangekomen. In het hoogseizoen kan een retourtrip met de mobilhome oplopen tot 37 euro, maar we geven je alvast een tip: weekdagen zijn meestal goedkoper dan weekenddagen! 

Op het eiland Texel vind je een ruim aanbod campings waar je met de mobilhome kan verblijven. Reserveren kan via VVV Texel en doe je best op voorhand.

Texel en Terschelling zijn ideale vertrekpunten als je wil eilandhoppen en de andere waddeneilanden wil gaan bezoeken. Je kan van Texel verder de ferry nemen naar Vlieland  als dagexcursie of een boottocht reserveren die langs alle eilanden vaart. 

Vlieland: rust en natuur

Vlieland Waddeneilanden

Het charmante Vlieland behoort, samen met Schiermonnikoog, tot de kalmste Waddeneilanden. Dit komt omdat het eiland autoluw is en er bijna geen auto’s zijn. Je kan er dus niet met de mobilhome naar toe reizen, maar je kan wel de camper achterlaten op Terschelling of het vaste land om vervolgens de overzetboot te nemen en dit groene eiland te voet of met de fiets ontdekken. 

Veel van de wandel- en fietspaden leiden je naar de vuurtoren die zeker de beklimming waard is voor een panoramisch uitzicht. Verder vind je hier ook de “Sahara van het noorden” terug, ofwel de eindeloze zandvlakte van Vliehors. Voor de pannenkoekliefhebbers, mag een bezoek aan “Poffertjeshuis de Lickebaert” zeker niet ontbreken.

Het eiland Terschelling met de mobilhome: Veelzijdig en sfeervol

Terschelling

Terschelling is heel veelzijdig. Doordat het eiland zoveel te bieden heeft, is het geschikt voor iedereen, ook als je met kinderen op camperreis gaat. Ooit al eens over de zeebodem gelopen? Bij laagtij kan je namelijk op het wad tussen het slik en de mosselbanken wandelen. Beleef deze unieke ervaring en ga wadlopen met een gids. 

Terschelling biedt een kwelder- en graslandschap, maar ook het breedste strand van heel Nederland. Terschelling staat vol met bessenplanten, wat ervoor zorgt dat je van overheerlijke cranberry’s kan genieten op dit Waddeneiland. Als je net zoals ons een liefhebber bent van zonsondergangen, raden we je aan om naar strandpaviljoen ‘De Walvis’ te gaan om de mooiste zonsondergang op het eiland te zien.

Met de camper naar Ameland: een echt eilandgevoel

Ameland

Met zijn twee natuurparken is Ameland dé ideale plek om fiets- en wandeltochten te maken. Er zijn vele dorpjes die je één voor één kan passeren met de fiets, zoals Nes en Ballum. Voor food liefhebbers is er op Ameland genoeg te proeven, van zonnige strandbarretjes met tapas zoals “The Sunset”, tot heerlijke zelfgemaakte desserts en speciale pannenkoeken.

De waddenzee is zowel interessant voor jong als oud. Op de eilanden zijn er wilde zeehonden te bezichtigen. Tussen Ameland en Terschelling heb je de meeste kans om deze indrukwekkende zeedieren te spotten. Hier liggen ze soms te zonnen op het strand.

Schiermonnikoog: hemelse rust

Schiermonnikoog

Net zoals Vlieland is Schiermonnikoog autovrij. Perfect dus voor een dag fietsen of wandelen. Maar op het eiland vind je ook de “Balgexpres”, een bus die je naar het meest noordelijke deel van Schiermonnikoog brengt, waar je een prachtig landschap kan aanschouwen.

Schiermonnikoog is het meest noordelijke Waddeneiland, wat er ook voor zocht dat er best wat wind is op dit eiland. Het is dus de ideale plek om verschillende wind activiteiten uit te proberen, zoals vliegeren met de kinderen, of kitesurfen. Bij “Thijs’ Vliegerparadijs” kan je vliegers huren en leren blokarten of strandzeilen! Ben je meer een cultuur-/geschiedenisliefhebber? Ontdek dan hoe het eiland dienst heeft gedaan tijdens de WOII door naar het bunkermuseum te gaan (ook mogelijk op Terschelling) of een excursie te boeken.


De Waddeneilanden, het eilandenparadijs vlakbij huis, zal je betoveren door zijn unieke landschappen. Elk eiland is uniek, wat voor een zeer diverse en afwisselende vakantie zorgt. 

Kijk op de website van Yescapa om je favoriete mobilhome of campervan te huren en zo de Waddeneilanden te gaan ontdekken. Een mobilhome zorgt ervoor dat je zeer flexibel bent en je eventueel na de Waddeneilanden ook nog het Noordelijke vasteland van Nederland kan bezoeken.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

itineraire suisse en camping car
Cultuur

Roadtrip Zwitserland met de mobilhome

Ter inspiratie voor je volgende reis nemen we je mee op camperreis door Zwitserland met zijn ansichtkaartachtige landschappen en intense kleuren zoals te zien in de penseelstreken van Paul Klee.

découvrir la normandie en camping car
Cultuur

Ontdek Normandië met een mobilhome

Normandië, niet zo ver van België, is een regio van ontspanning en geschiedenis die je verrassen met zijn landschappen, zijn groene omgevingen, zijn kliffen en zijn stranden zover het oog reikt...Met zijn rijke erfgoed biedt de streek vele culturele uitstapjes, en goed nieuws, de gastronomie hoort er ook bij: de crêpes, cider en vele kazen zijn de paradepaardjes van de streek.

img 2174
Europa

7-daagse mobilhomereis langs de wonderen van Slovenië

Is Slovenië een bezoek met de mobilhome waard?