De mooiste meren van Frankrijk om met een mobilhome te bezoeken

lac de france

Heb je inspiratie nodig voor je volgende mobilhomereis? Neem een kijkje naar onze lijst met de mooiste meren in Frankrijk en ga in alle vrijheid op avontuur!

Het meer van Annecy, Haute Savoie 

Meer van Annecy

Ontdek een spectaculaire omgeving van het helderblauwe meer met de groene of witte bergen eromheen. Het meer van Annecy wordt gevoed door de bronnen van zijn omringende bergen en staat bekend voor zijn zuiver water. Het meer heeft een lengte van 14 km, waar vele activiteiten terug te vinden zijn. Denk maar aan wateractiviteiten zoals wakeboarden, zeilen, stand-up paddle, duiken en nog veel meer! Voor wandel- en fietsliefhebbers zijn er ook prachtige paden rond het meer aangelegd, maar ook iets verder van het meer in het midden van de natuur. Het is ook toegestaan om te zwemmen in het meer, zodus plezier gegarandeerd voor het hele gezin. Er is een ruim aanbod aan campings aan en rond het meer van Annecy waaruit je kan kiezen voor je mobilhomereis.

Het meer van Saint-Cassien, Provence 

Meer van Saint-Cassien

Het meer van Saint-Cassien, “Lac de Saint-Cassien”, staat bekend om één van de mooiste meren van Frankrijk. Het is de ideale plek voor een frisse duik of activiteiten op het water. Het meer telt maar liefst een oppervlakte van 420 hectare, en was oorspronkelijk bestemd voor de opwekking van hydro-elektrische energie. Als slachtoffer van zijn eigen succes, is het belangrijk te onthouden dat het aan iedereen is om de schoonheid van de site te respecteren. Er zijn ook drie campings vlakbij het meer waar je met je mobilhome de nacht kan spenderen.

Het meer van Sainte-Croix, Provence

Meer van Sainte-Croix

Het meer van Sainte-Croix is gelegen in het natuurpark van de Verdon. Dit meer is ook meteen één van de grootste kunstmatige meren in Frankrijk. Je kan hier zwemmen, waterfietsen, elektrische boten huren, wandelingen maken en zelfs cliffjumpen. Je vindt in de regio veel campings terug tussen de dennenbomen en de groene eikenbomen.

Het meer van Bourget, Auvergne-Rhône-Alpes

Meer van Bourget

Het meer van Bourget is het grootste natuurlijke meer in Frankrijk en is maar liefst 18 km lang. In dit meer mag je zwemmen en verschillende wateractiviteiten beoefenen zoals roeien, zeilen, kanoën en raften. Rond het meer is het ideaal om te mountainbiken of te gaan wandelen, maar ook in het regionaal natuurpark “Massif des Bauges” kan je de mooiste wandelingen maken. Aan de oeverzone vindt je verschillende campings terug.

Het meer van Salagou, Hérault 

Meer van Salagou

Het meer van Salagou is gelegen in het Zuiden van Frankrijk en wordt ook gezien als één van de mooiste meren van het land. De regio is ideaal voor vrijetijdsactiviteiten, zwemmen en wandelingen met het gezin. Hier vind je een prachtig kleurenpalet terug door het rood van de bakstenen, “ruffes”, het zwart van het basalt en het blauw van de lucht en de golven. Parkeer je mobilhome op de camping van Salagou, de camping van Vailhés of op het serviceterrein van Salagou.

Het meer van Gérardmer, Vosges 

Meer van Gérard

Het meer van Gérardmer meer is gelegen op een hoogte van 660 m en was oorspronkelijk een gletsjermeer. Het is de ideale plek voor watersportliefhebbers. Leer bijvoorbeeld zeilen of ga roeien, kanoën of waterfietsen. Van juni tot september is er zelfs een redder aanwezig bij het strand van “Union Nautique”. Vertrek met de mobilhome om de regio te verkennen en verblijf op één van de drie campings vlakbij.

Het meer van Serre-Ponçon, Alpes

Meer van Serre-Ponçon

”Le lac de Serre-Ponçon” is gelegen tussen de Hautes-Alpes en de Alpes de Hautes-Provence. Het meer grenst aan de rivieren Durance en Ubayé. Het meer van heeft een uitzonderlijke hoeveelheid aan zon die deze plaats exotisch en charmant maakt. Desondanks de vele toeristen die het mee bezoeken in de zomer, blijft de natuur rondom het meer zijn gezonde biodiversiteit behouden. Er zijn negen stranden aangelegd rondom het meer, waardoor het de ideale plek is om in de zomer te zwemmen. Er zijn ook veel watersportactiviteiten beschikbaar, wat zorgt voor een avontuurlijke vakantie op het water!

De meren van Clairvaux, Jura  

Meer van Clairvaux

We gaan verder met de prachtige meren in de regio Clairvaux-Les-Lacs. Deze twee meren worden verbonden met elkaar door een waterweg. Zwemmen en andere watersporten kunnen enkel beoefend worden in het grootste meer van de twee. Het meer van Clairvaux is de ideale plek voor een gezinsvakantie met je mobilhome. Je vindt ook kampeerplaatsen rond het meer, waar je kan genieten van zijn aangename en natuurlijke omgeving.

Het meer van Aiguebelette, Auvergne-Rhône-Alpes  

Meer van Aiguebelette

Het natuurlijke meer van Aiguebelette is perfect om buitenactiviteiten te beoefenen, zowel op het land als in het water. Dit meer is het warmste zwemmeer van Europa met een gemiddelde temperatuur van 26° in de zomer. Rond het park worden er eindeloze activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Één ding is zeker, je zal je niet vervelen op je mobilhomereis naar dit prachtige meer.

Het meer van Vouglans, Jura 

Meer van Vouglans

Dit meer is een onmisbaar zwemmeer in de zomer. Het meer van Vouglans zal je betoveren met zijn smaragdgroene water en zijn enorme lengte van 35 km. Het biedt een breed aanbod aan buitenactiviteiten zoals; zwemmen, vissen, waterfietsen, kajakken, rondvaarten, boogschieten, mountainbiken, picknicken.. Kortom de ideale gezinsvakantie!

In de buurt van dit meer zijn er vele activiteiten mogelijk waar je adrenaline van gaat stijgen. Activiteiten zoals aquatrekking, canyoning, via ferrata… kan je hier uitproberen. Boek je activiteiten bij Le Sens de l’eau voor een geweldige ervaring.

Het meer van Pareloup, Aveyron 

Meer van Pareloup

”Lac de Pareloup” is een meer waar je in de zomer in mag zwemmen. Bij dit meer zijn er ook veel faciliteiten zoals picknickplaatsen, een speeltuin, sanitaire voorzieningen, een beachvolleybal veld, petanque, … Langs het meer vind je vele campings waar je kan verblijven met de mobilhome.

Het meer van Villefort, Lozère

Meer van Villefort

Om onze lijst van de mooiste meren in Frankrijk met een knaller te beëindigen, presenteren we je het meer van Villefort. Dit meer is de ideale plek voor waterpret: vissen, zwemmen, windsurfen, waterfietsen… Je kan hier ook een wandeling rondom het meer maken, een pad dat speciaal is aangelegd om te wandelen. Het meer is sinds 2010 bekroond met de Blauwe Vlag en respecteert de goede kwaliteit van water en ondersteunt milieubescherming en -educatie.


Zo, je hebt geen excuses meer om niet meer op vakantie te vertrekken. Huur een camper bij Yescapa en vertrek naar de mooiste meren van Frankrijk!

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

surf portugal en van
Vrienden

Surftrip in Portugal met een campervan

De geschiedenis van het surfen in Portugal begon eind jaren vijftig. Deze sport heeft zich zo ontwikkelt dat Portugal nu surfers uit de hele wereld aantrekt. Zozeer zelfs dat het vandaag de dag één van de topbestemmingen is voor surfliefhebbers met de beste surfspots. Dankzij Yescapa kan ook jij kan een surftrip maken met een campervan door Portugal!

itineraire suisse en camping car
Cultuur

Roadtrip Zwitserland met de mobilhome

Ter inspiratie voor je volgende reis nemen we je mee op camperreis door Zwitserland met zijn ansichtkaartachtige landschappen en intense kleuren zoals te zien in de penseelstreken van Paul Klee.

img 2174
Europa

7-daagse mobilhomereis langs de wonderen van Slovenië

Is Slovenië een bezoek met de mobilhome waard?