Roadtrip Zwitserland met de mobilhome

itineraire suisse en camping car

Ter inspiratie voor je volgende reis nemen we je mee op camperreis door Zwitserland met zijn ansichtkaartachtige landschappen en intense kleuren zoals te zien in de penseelstreken van Paul Klee.

We geven je drie camperroutes door Zwitserland om alles te ontdekken wat het land te bieden heeft: niet alleen de belangrijkste steden, maar ook de ongerepte natuur. Dankzij de vele parkeerplaatsen voor mobilhomes en campervans in Zwitserland is een roadtrip de beste manier om dit prachtige gebied te ontdekken!

Roadtrip Zwitserland: Het meer van Genève met de mobilhome

zwitserland_mobilhome_reis

Begin je reis in Genève: de hoofdstad van het kanton, de stad is een belangrijk commercieel en financieel centrum in het land. In de regio zijn belangrijke internationale organisaties gevestigd, zoals de VN, UNICEF en het Rode Kruis. Voordat je weer op weg gaat, breng een bezoekje aan CERN, een van de grootste en meest prestigieuze laboratoria ter wereld!

Zet je mobilhome roadtrip in Zwitserland verder langs de oevers van het Meer van Genève naar Lausanne waar je de geschiedenis en cultuur van deze stad kan ontdekken; een bezoek aan het Château d'Ouchy, het Château de Sainte-Marie en de Notre-Dame kathedraal is een must. Tenslotte zal Montreux je fascineren, een stad die vele artiesten heeft verleid, waaronder de legendarische Freddy Mercury. Neem tijdens je reis de tijd om te genieten van de activiteiten die aan het meer worden aangeboden. Wandelpaden, uitzichtpunten, vissen, zeilen of wakeboarden... er is voor elk wat wils.

zwitserland_mobilhome_bezoeken

Het natuurgebied Gruyère Pays-d'Enhaut is de perfecte afsluiting van je reis. Het strekt zich uit tussen de oevers van het meer van Genève, Gruyère en de streek van Saanen. Bewonder de Zwitserse panorama's over de valleien, alpenweiden en bossen. Beschermde gebieden zoals het reservaat van La Pierreuse of de Etivaz vormen het hart van het natuurpark. Laat je mobilhome of campervan achter op een van de rustplaatsen en maak een wandeling om deze plaatsen te ontdekken zonder te vergeten de traditionele kazen te proeven die in de streek worden geproduceerd.

Rondreis in Noord-Zwitserland

ontdek_zurich_met_de_camper

Zürich is een van de grootste steden van het land en een uitstekend vertrekpunt voor een reis met de camper naar Zwitserland. De stad heeft de laatste decennia een ware metamorfose ondergaan, zozeer zelfs dat het nu een trendy stad is geworden met veel mogelijkheden voor jonge mensen. Parkeer je mobilhome of campervan op een van de rustplaatsen en verken het stadscentrum te voet, wandelend langs de rivier. Ga dan verder met de camper naar Luzern, op ongeveer een uur rijden, om te genieten van de rust en stilte aan de oevers van het Vierwoudstedenmeer.

Stop bij de prachtige Aareschlucht kloof voor een 1,5 uur durende wandeling en bewonder de kalksteenformaties die door de tijd zijn uitgesleten. Rij vervolgens naar Bern, de hoofdstad van het land. Onderweg kan je genieten van het charmante Thunmeer en het Brienzmeer. Breng in Bern zeker een bezoek aan de oude stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de opmerkelijke architectuur.

zwitserland_camperreis

Ontspan in de frisse lucht op deze laatste etappe van onze Zwitserse camperreis in de Entlebuch Biosfeer, ook een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Verken de weelderige alpenweiden en de imposante Schrattenfluh-top in alle vrijheid. Overdag kan je uitstapjes maken over de vele wandel- en mountainbikeroutes en diverse activiteiten ondernemen, zoals skiën in de winter of zelfs goud zoeken in de beekjes. Om je verblijf speciaal te maken, breng dan een bezoek aan Heiligkreuz, een bedevaartsoord en een mystieke bestemming die nieuwsgierigen aantrekt.

Ontdek Italiaans Zwitserland per camper

zwitserland_roadtrip_camper

Het Parco Val Calanca natuurpark is een ideaal vertrekpunt om het Italiaans sprekende gedeelte van Zwitserland te ontdekken. Je kan je mobilhome parkeren op een van de serviceplaatsen aan de rand van het natuurgebied en vervolgens te voet verder gaan in de wilde en ongerepte natuur van het park of in de pittoreske dorpjes van de omgeving. Het gebied is uniek omdat de grond er nog steeds wordt bewerkt door boerenfamilies, die producten van hoge kwaliteit voortbrengen.

zwitserland_reizen_mobilhome

Liefhebbers van mooi gesteente zullen worden betoverd door de drie kastelen van Bellinzona: Castelgrande, Montebello en Sasso Corbaro. Deze gebouwen zijn een zeldzame getuigenis van de evolutie van de militaire architectuur in de middeleeuwen. Om die reden staat de site al meer dan twintig jaar op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ontdek vervolgens de omliggende steden Ascona en Locarno aan de oevers van het Lago Maggiore, waar het begrip "la dolce vita" zijn volle betekenis krijgt, evenals Lugano, de stad die aan de oevers van het gelijknamige meer ligt en een prachtig uitzicht biedt.

Tenslotte is de streek van Mendrisiotto het bezoeken waard door zijn groene heuvels, wijngaarden en haar milde klimaat. Proef van de lokale wijn en plaatselijke specialiteiten in een grotto, een typisch restaurant dat de landelijke tradities van de streek eer aandoet.

Zwitserland is een droombestemming voor een ontspannen of avontuurlijke reis. Huur een mobilhome, buscamper of campervan in Zwitserland en geniet van de vakantie die je verdient.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

route angleterre
Cultuur

Met de camper door Engeland

De grootste natie van het Verenigd Koninkrijk heeft enorm veel mooie locaties en verborgen parels! Volg de wegen van Engeland en ontdek de verschillende weelderige tuinen van het land, kastelen uit alle soorten periodes, grote steden en prachtige natuurgebieden. Een bezoek aan Engeland met de camper geeft je de vrijheid om een onvergetelijke reis te maken door de eeuwenoude en soms mysterieuze geschiedenis van Groot-Brittannië. Geloof niet het gerucht dat het altijd grijs en regenachtig weer is, maak een onvergetelijke reis naar Engeland.

img 2174
Europa

7-daagse mobilhomereis langs de wonderen van Slovenië

Is Slovenië een bezoek met de mobilhome waard?

winter sun destination cover photo by hermansyah on unsplash
Europa

Winterzon bestemmingen: vakantie in Spanje met een camper

De winter... misschien wel de meest uitdagende periode van het jaar wat betreft goed humeur en vitamine D! Tegenwoordig heeft de zon een slechte reputatie op het gebied van gezondheid, maar we weten allemaal dat we niet zonder kunnen! Kom de winterblues door en vertrek op reis naar het zonnige Spanje.