Onderweg

Ons advies voor camperreizigers, zowel beginners als gevorderden, om de grootste avonturen te beleven.

header
Waar overnachten

Park4Night: De onmisbare app voor reizen met een camper

Park4Night is een onmisbare app voor het reizen met een camper. Park4Night zit boordevol plaatsen die worden voorgesteld door een actieve community van reizigers en maakt je reis gemakkelijker en aangenamer.

que faire carburant reservoir eau camping car
Eigenaar van een camper

Help! Brandstof in de watertank van mijn camper šŸ˜±

Het omwisselen van de water- en brandstoftanks is iets wat kan gebeuren bij het gebruiken van een camper. Door onzorgvuldigheid of gebrek aan kennis is het gemakkelijk om een fout te maken en het onherstelbare te begaan. Maar geen paniek! Yescapa legt je de procedure uit die je moet volgen als je de watertank met brandstof hebt gevuld.

adobestock 445264705
Ecologisch verantwoord

Duurzaam reizen: rijden met een mobilhome

Wist je dat op vakantie gaan met een mobilhome beter voor het milieu is dan een traditionele hotelvakantie en al helemaal dan een vliegvakantie? Het kan er namelijk voor zorgen dat je maar liefst 50% minder uitstoot. Een hotelovernachting is maar liefst zoā€™n 10 keer meer vervuilender dan een overnachting in een camper.

yescapa permis conduire camping car
Verkeersregels

Welk rijbewijs nodig voor een mobilhome?

Wil je graag eens met een mobilhome op vakantie, maar weet je niet of dat kan met je rijbewijs? Als je de volgende vragen hebt: Is mijn rijbewijs voldoende om een mobilhome te huren? Welk rijbewijs heb ik nodig om een camper van meer dan 3,5 ton te besturen? Wij beantwoorden deze vragen vour jou in dit artikel.

peut on laisser son chien dans un camping car
Huisdieren

Veilig reizen met je hond in een camper

Vakantie betekentĀ vrijheid en ontspanning, maar hondenbaasjes stellen altijd de vraag watĀ je met deĀ hond gaat doen. Maak je geen zorgen, als je van plan bent om met een mobilhome of campervan op reis te gaan, kun je je hond gewoon meenemen!Ā Je moet er alleen voor zorgen dat je en jouw huisdier veilig kunnen reizen. Als je je afvraagt hoe je je hond in een camper hetbest vervoert, delen we hier de essentiĆ«le vragen dieĀ je je best steltĀ Ā als je jouwtrouwe metgezelĀ wil meenemenĀ op een roadtrip.

ouĢ€ et comment stationner camping car
Verkeersregels

Parkeren met de mobilhome: waar en hoe?

Je vertrekt binnenkort op reis, en dit kan de eerste keer zijn dat je met een mobilhome op vakantie gaat. Hier zijn onze tips voor het parkeren met een mobilhome, buscamper of campervan.