Ontdek Bretagne met de mobilhome

bretagne en camping car

Ontdek Bretagne met de camper en bezoek verschillende plaatsen langs de Bretonse kust van Saint-Malo tot Carnac. Kruip achter het stuur van je mobilhome of campervan en ga de weg op om de wonderen van deze Franse regio te ontdekken.

De regio Ile-et-Vilaine met de mobilhome

Cancale en Dinard

dinard_bretagne_mobilhome

We beginnen onze camperreis in Cancale. Deze stad is vooral beroemd om zijn oesters. Als je van oesters houdt, kan je er proeven in de haven van La Houle, terwijl je uitkijkt over de Mont Saint Michel die je aan de horizon kan zien liggen. Op minder dan 30 minuten van Cancale ligt onze volgende stop: Dinard. Dinard bevindt zich tegenover Saint Malo en is een klein stadje dat elk jaar veel toeristen uit Frankrijk en het buitenland verwelkomt, waaronder veel Britse bezoekers voor het Britse filmfestival in september. Deze charmante stad is een van de oudste badplaatsen van Frankrijk. Als je Baskenland kent, zal Dinard je aan Biarritz doen denken. De architectuur van de huizen aan deze kust lijkt op die van de zuidwestelijke stad.

Saint-Malo

saint_malo_camperroute

De volgende stop is Saint-Malo. Je kan er wandelen langs de vestingmuren die een prachtig uitzicht bieden op de zee. Of maak een lange wandeling over het 3 kilometer lange witte zandstrand van Sillon. In het hart van het historische centrum van Saint-Malo, tussen de vestingmuren en geheime straatjes, voel je je in een andere wereld.

De culinaire specialiteit van Ile et Vilaine: oesters uit Cancale. We weten dat Bretonse oesters beter zijn dan die uit Arcachon... 😉

Côtes-d'Armor met de camper

Cap Frehel en de Roze Granietkust

cap_frehel_bretagne_met_mobilhome

Deze kustweg geeft een van de mooiste uitzichten van Bretagne. Deze plaats, die bijzonder goed bewaard is gebleven, heeft een vogelreservaat en een vuurtoren die meer dan honderd meter hoog is. Laat je mobilhome of campervan even staan en neem de fiets om over de prachtige paden van de Roze Granietkust te rijden en de natuurgebieden te verkennen. Deze kust biedt een ontspannen omgeving.

Réserve Naturelle des Sept Îles (Perros-Guirec)

bretagne_camperreis

De Roze Granietkust is een echt paradijs voor vogelliefhebbers. Je kan er verschillende beschermde vogelsoorten ontdekken. Meer dan 20.000 vogelparen leven vreedzaam samen op deze eilanden. Met behulp van een verrekijker kan je de vogels in hun natuurlijke habitat observeren. Je kan je verwachten aan meeuwen, aalscholvers, papegaaiduikers, enz. Met geduld en een beetje geluk zie je misschien zelfs een zeehond!

De culinaire specialiteit van de Côtes d'Armor: lait ribot. Het is gefermenteerde melk, maar geen kaas.

Finistère met de mobilhome

La Pointe du Raz en le Cap Sizun

finistère_camperroute_mobilhome

Zet je camperreis op de Bretoense wegen voort en maak een uitstapje naar twee van de must-see plaatsen van Finistère: Pointe du Raz en Cap Sizun. Ze zijn populair bij de plaatselijke bevolking en bij vakantiegangers, die komen kijken naar de indrukwekkende golven die tegen de rotswanden beuken. Zowel in de zomer als in de winter is dit natuurspektakel zeker de moeite waard, vooral bij hoog water.

De baai van Audierne et de surf spot la Torche

la_torche_bretagne_mobilhome

Dompel je onder in de geschiedenis en wandel langs de bunkers van de Baai van Audierne. De omgeving hier verandert totaal. Ook hier vind je beschermde gebieden.
Als je een liefhebber bent van watersporten zoals surfen, kitesurfen, SUP of strandzeilen (voor degenen die niet midden in de zomer bij 16-17°C in het water willen springen 😱), dan is deze plek geknipt voor jou!

Quimper en Pays Bigouden

quimper_bretagne_camperroute

Welkom in Quimper, een middeleeuwse stad met pittoreske architectuur en een kathedraal die het hart van de stad domineert. In juli kan je genieten van het Festival de Cornouaille waar je de hele regionale cultuur kan ontdekken met Bretonse muziek en optochten in oude klederdracht. Ontdek Pays Bigouden door met je mobilhome de weg te nemen naar Fouesnant en het strand van Cap-Coz. Op het hoogtepunt van de zomer zal het lijken op de mooiste baaien van de Franse Rivièra. Maak van de gelegenheid gebruik om te picknicken op het strand.

Concarneau en zijn ommuurde stad

concarneau_per_camper

De stad Concarneau is er in geslaagd haar historisch erfgoed en haar middeleeuwse invloed te bewaren. Een deel van de ommuurde stad heeft zich ontwikkeld rond een eilandje dat sinds de 15e eeuw bewaard is gebleven. Deze muren werden gebouwd om de abdij van de stad te verdedigen.

De culinaire specialiteit van Finistère: Kouign Amann. De samenstelling van deze cake is beroemd omdat hij rijk is aan suiker en boter. Kortom, het is goed en blijft aan je tanden kleven. 😜

Met de camper naar Morbihan 

Het schiereiland van Quiberon

quiberon_met_de_camper

Quiberon en zijn schiereiland bieden vele en gevarieerde landschappen over een afstand van 14 kilometer. Het gaat echter niet alleen om landschappen, talrijke activiteiten staan ter beschikking, zoals kajakken op zee, kitesurfen, zeevissen, enz... Deze streek is ook zeer aantrekkelijk omdat het ook een vertrekpunt is voor de verschillende eilanden die in de buurt liggen, zoals Belle-Ile en Mer.

Carnac

carnac_bezoeken_camperroute

Welkom in het land van Asterix! Carnac, dat is 4 kilometer aan menhirs en dolmens. Hier kan je 7000 jaar terug in de tijd reizen en de wortels van de Keltische cultuur en haar prehistorie ontdekken. De site van Carnac is een van de beroemdste prehistorische sites in Frankrijk en daarom een stop met je mobilhome of campervan waard.

Lorient en zijn Interkeltisch Festival

lorient_camperreis_bretagne

Dit twee weken durende festival brengt op grote schaal tientallen groepen uit verschillende landen met een Keltische cultuur bijeen. Sinds de oprichting (1970) van het Interkeltisch festival organiseert het elk jaar een wedstrijd bagadoù*, maar ook Keltische en Bretonse muziekconcerten, optochten in traditionele klederdracht, enz... Het evenement verwelkomde in augustus 2015 meer dan 750.000 bezoekers, dus waarom jij niet?

*Maar wat is een "bagadoù"? Een bagadoù of bagad is een traditioneel Bretoense muziekgroep. Het bestaat uit drie basisinstrumenten: bombard, biniou (doedelzak), en percussie. In Bretagne heeft elke stad of gemeente zijn "bagad".

De culinaire specialiteit van Morbihan: Andouille de Guéméné. Dit is DE Bretonse delicatesse, gemaakt van gerookte varkensdarmen. Voor een 100% Bretonse proeverij kan je het eten met boterbrood of in een boekweitpannenkoek.

Klik hier om een mobilhome of campervan te huren in Lorient.

Zo, hier eindigt onze camperreis over de wegen van Bretagne. Als je ook Bretagne en zijn wonderen wil ontdekken met een mobilhome of campervan, aarzel dan niet en huur een camper op het deelplatform van Yescapa.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

surf portugal en van
Vrienden

Surftrip in Portugal met een campervan

De geschiedenis van het surfen in Portugal begon eind jaren vijftig. Deze sport heeft zich zo ontwikkelt dat Portugal nu surfers uit de hele wereld aantrekt. Zozeer zelfs dat het vandaag de dag één van de topbestemmingen is voor surfliefhebbers met de beste surfspots. Dankzij Yescapa kan ook jij kan een surftrip maken met een campervan door Portugal!

aveiro em autocaravana 1140x400
Citytrip

Bezoek Aveiro in Portugal met een camper

Als we het over Aveiro hebben, is het bijna onvermijdelijk te bedenken dat de Portugese stad bekend staat als het "Venetië van Portugal". En hoewel het waar is dat er punten van overeenkomst zijn tussen de twee steden, is er veel te ontdekken dat niet te vinden is in de beroemde Italiaanse stad.

joppe spaa i 1giqyvz4i unsplash
Van het gebaande pad

Ontdek de Waddeneilanden met een mobilhome

Helemaal in het Noorden van Nederland vind je de Waddeneilanden terug. Het zijn de Canarische eilanden van Nederland, waarbij de zon helaas geen zekerheid is maar gelukkig geen gebrek aan prachtige stranden en natuur. Met zijn unieke landschap en fauna en flora  behoren de waddeneilanden tot de UNESCO werelderfgoedlijst.