De beste baaien in het noorden van Ibiza om met een camper te bezoeken

calas norte ibiza

Ibiza met een camper bezoeken

Wanneer je naar een aards paradijs zoals een eiland in de Middellandse Zee reist, is er niets beter dan een camper te hebben waarmee je je kan verplaatsen, in kan slapen en eten tegelijkertijd. Daarom is het zo leuk om in een mobilhome of campervan rond te reizen op Ibiza.

Niemand wil een vakantie doorbrengen op een prachtig eiland zonder even rustig genoten te kunnen hebben van de zonnige stranden en de turquoise zee. Hier vind je een lijst van 10 baaien in het noorden van Ibiza, die tot de beste plaatsen van het eiland behoren.

De beste baaien in het noorden van Ibiza met de camper: de noordpunt

Es Portitxol

Es Portitxol is één van de meest idyllische baaien in het noorden van Ibiza. Het heeft slechts een kleine opening naar de zee, wat je het gevoel geeft dat het een zoutwatermeer is. Hier voel je je helemaal afgesloten van de rest van de wereld en kan je in alle rust genieten van de schoonheid van de kliffen, aangezien het niet makkelijker bereikbaar is.

ibiza_camperreis

Benirras Cove

Deze baai is de perfecte plaats om kennis te maken met andere vakantiegangers, want Cala Benirrás is één van de meest toeristische baaien in het noorden van Ibiza. De reden waarom het zo toeristisch is, is door het schitterende landschap, wat voor indrukwekkende uitzichten zorgt. Misschien ontmoet je andere reizigers die ook in een mobilhome aan het rondreizen zijn op Ibiza, en kan je je ervaringen met hen delen.

ibiza_mobilhome_reis

Xarraca Cove

Xarraca is één van de beste baaien in het noorden van Ibiza waar je zowel naar de Ibiziaanse vissers kunt kijken als de zeebodem kunt bewonderen tijdens het snorkelen. Het is gemakkelijk bereikbaar en beschikt over een eigen parkeerterrein voor je mobilhome. De baai van rotsen en zand is omgeven door kliffen en stenen huizen die haar een unieke charme bezorgen.

camper_reis_ibiza

S'Illot Des Rencli

Met zijn atypische eilandje is S'Illot Des Rencli zeer begeerd door zijn charme en het prachtige uitzicht dat het biedt. Het grove zandstrand is erg klein, dus je moet er vroeg bij zijn om zeker te zijn van een plekje. Als je je eenmaal geïnstalleerd hebt, is de baai de perfecte plek om je telefoon vol te laden met prachtige foto's. Om op het strand te komen, passeer je een gelijknamig restaurant dat heerlijke lokale zeevruchten serveert.

Portinatx

Portinatx, gelegen in de stad San Juan Bautista, is één van de plaatsen die je ook zeker niet mag missen als je Ibiza met een mobilhome bezoekt. Het biedt veel schaduw dat gewaardeerd worden tijdens warme en zonnige dagen, die talrijk zijn op het eiland. Portinatx is groter dan de vorige genoemde baaien, en het heeft een omgeving met verschillende diensten, waardoor het een van de beste baaien in het noorden van Ibiza is.

ibiza_reizen_mobilhome

D'En Serra Cove

Cala d'En Serra is nog zo'n wonder van Ibiza dat moeilijker te bereiken is, maar zeker de moeite waard. Dit kleine witte zandstrand, geflankeerd door kliffen en vegetatie, zal je fascineren door de zuiverheid van zijn natuurlijke omgeving en zijn bijna maagdelijke uiterlijk. Er is een strandbar in de buurt om te genieten van een drankje of een lokale maaltijd.

ibiza_mobilhome

De beste baaien in het noorden van Ibiza: noordwesten en noordoosten

Als je Ibiza met de camper bezoekt, zijn er over het hele eiland tal van bezienswaardigheden te bezoeken. Daarom liggen de volgende baaien die we voorstellen niet in het noordelijkste puntje van het eiland, maar behoren ze toch tot de beste baaien van het noorden van Ibiza.

Boix Cove

In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van de baaien in het noorden van Ibiza, bestaat de Boix baai uit zwart zand, wat het een totaal ander uitzicht en sfeer geeft dan de andere stranden op het eiland. Geniet van het turquoise water en de vele bootjes die het de aanblik van een ansichtkaart geven. In de nabijheid kan je genieten van verschillende restaurants of de strandbar om lokale specialiteiten te proeven of je te verfrissen met een ijsje.

ibiza_rondreizen_camper

Cala Mastella 

Cala Mastella, met zijn kleine vissershaven, heeft een zeer schilderachtige uitstraling. Natuurlijk is er een visrestaurant waar je kan genieten van de vangst van de dag. Het strand bestaat uit fijn zand aan de ene kant en grof zand aan de andere kant, en ligt te midden van wilde vegetatie die je een ongeëvenaard gevoel van afzondering zal geven.

Cala Llenya

Met een lengte van 200 meter is Cala Llenya niet alleen één van de bekendste, maar ook één van de grootste en beste baaien in het noorden van Ibiza. Het is zeer gemakkelijk te bereiken en ligt op 10 minuten met de camper van de stad San Carlos de Peralta. Het witte zand, de oranje kliffen en de omringende vegetatie geven je de indruk van een zomervakantie in de tropen.

Cala Salada

Het meest westelijke van de stranden die we voorstellen is Cala Salada. Het is gelegen in San Antonio de Portmany en heeft een betoverend landschap: wit zand, een baai omringd door kleine kliffen en talrijke bomen... Het gevoel van afzondering is zeer aangenaam.

ibiza_verkennen_camper_mobilhome

Nadat je het noorden van Ibiza met een camper hebt verkend, heb je hopelijk onvergetelijke plaatsen ontdekt en mooie herinneringen gemaakt aan deze kleine stranden van Ibiza. Heb je zin gekregen om deze baaien ook te ontdekken? Huur een camper op Ibiza bij Yescapa

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

alicante
Citytrip

Reisgids voor Alicante met een mobilhome

Ken je Alicante nog niet? Waar wacht je nog op! Deze Spaanse provincie is een ideale bestemming om te reizen en niet alleen in de zomer. De provincie Alicante maakt deel uit van de Costa Blanca, gelegen in het zuiden van de Valenciaanse Gemeenschap. Het hele jaar door profiteert het van een bevoorrecht klimaat, met vele uren zon per jaar. Dit zorgt voor aangename temperaturen in de zomer en zachte winters door de nabijheid van de zee. Dit alles maakt het een ideale toeristische bestemming voor reizen met een mobilhome. 

itineraire suisse en camping car
Cultuur

Roadtrip Zwitserland met de mobilhome

Ter inspiratie voor je volgende reis nemen we je mee op camperreis door Zwitserland met zijn ansichtkaartachtige landschappen en intense kleuren zoals te zien in de penseelstreken van Paul Klee.

les pays bas en camping car
Cultuur

Nederland ontdekken met een mobilhome

Nederland is het koninkrijk van tulpen, windmolens, fietsen en kanalen. Onze noorderburen hebben een paar verrassingen voor ons in petto als we door de verschillende provincies reizen.