Een mobilhome reis naar Kopenhagen

copenhague 1

Maak je klaar voor een campertrip naar Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, het land van de kleine zeemeermin. Kopenhagen is gebouwd op twee eilanden die gekruist worden door vele kanalen, het is ook van oorsprong een Viking vissersdorp en heeft zich ontwikkeld tot een kleurrijke metropool vol ongerepte waterwegen en prachtige Deense architectuur. 

Kopenhagen behoort tot een van de vriendelijkste hoofdsteden van Noord-Europa. Het biedt een ontspannen sfeer aan de waterkant en staat synoniem voor een trendy en moderne stad.

Met de mobilhome naar Kopenhagen

kopenhagen

We hebben voor jou een roadtrip gecreëerd door deze hippe, multiculturele en vriendelijke stad. Kopenhagen is zeker en vast geen kleine hoofdstad, maar de belangrijkste bezienswaardigheden zijn gesitueerd in een radius van 2 tot 3 km, zo kan je alles perfect bereiken met de fiets of te voet. De camper kan je parkeren op één van de vele kampplaatsen rond de stad.

Indre-By, het must-see historisch centrum

Indre By, vertaald als “binnenstad”, is het historisch stadscentrum van Kopenhagen waar je prachtige architectuur en pittoreske straatjes kan vinden. Hier zijn ook de meeste toeristische bezienswaardigheden, monumenten en musea.

kopenhagen mobilhome

We raden je aan om je tour te starten aan de Tivoli Gardens, aan de andere kant van het treinstation. Het is één van de oudste pretparken in de wereld. Het 170 jaar oude park omvat een mix van moderne attracties en cultureel vermaak. Tivoli Gardens is meer dan alleen een pretpark omringd door bomen, het is een historische plek met een prachtige openbare tuin in het hart van Kopenhagen. Dit iconische park is magisch,. Het verandert van seizoen tot seizoen en ’s avonds is het verlicht voor een romantische avondwandeling.

kopenhagen tivoli
kopenhagen strogel

Deze regio in Kopenhagen staat ook bekend voor zijn wereldbekende stadshuisplein, Radhusplads, dat gebouwd was tussen 1852 en 1905. Een gevel versierd met een gouden standbeeld van bisschop Absalon, en de intrinsieke details bieden vele perspectieven.  

kopenhagen

Wie zich graag wil verdiepen in de Deense cultuur kan een bezoek brengen aan de “Zwarte Diamant”, een moderne uitbreiding aan het water van de Koninklijke Deense Bibliotheek. De futuristische architectuur is samengesteld uit zeldzame materialen zoals zwart graniet uit Zimbabwe, wat  gebeeldhouwd is in Italië. Maar het is niet enkel een bibliotheek. Er is namelijk ook een auditorium, musea en restaurants. Hier vind je ook het standbeeld van de Kleine Zeemeermin, dat pal naast dit grandioze bouwwerk aan de oever van de rivier staat.

kopenhagen kleine zeemermin

Vesterbro, Kopenhagen’s coolste wijk

Vesterbro, wat voorheen een onveilige buurt was, is omgetoverd naar één van de favoriete buurten van de inwoners van Kopenhagen! De wijk situeert zich in het westen van de stad. Voor bezoekers die buiten de gebaande paden willen reizen, is dit een geweldige buurt om te logeren tijdens je verblijf in Kopenhagen. Vesterbro ligt in de buurt van de beroemde winkelstraten Vesterbrogade, Istegade en Sønder. 

kopenhagen

Vesterbro heeft dat alternatieve gevoel. Street art is een vast onderdeel van de wijk en heeft ook zijn plek veroverd in vele galeries. Vesterbro, vroeger het “Meatpacking Dsitrict” van Kopenhagen genoemd, is sindsdien ontwikkeld tot een trendy wijk met vele restaurants, bars en kunstgaleries. Hier mag je zeker niet de lokale Deense keuken vergeten uitproberen en de “V1 Gallery” te bezoeken, een galerie voor hedendaagse kunst die als eerste in Scandinavië het werk van straatkunstenaars als Banksy en Eine presenteerde. Je kan ook een bezoek brengen aan het officiële museum van de stad, het Museum van Kopenhagen, waar je een fascinerende blik kunt werpen op de geschiedenis van de regio in een prachtig landhuis. 

Is het tijd voor een fris biertje? Breng dan zeker een bezoek aan Carlsberg Brouwerij bij Frederiksberg Have. Deze op drie na grootste brouwerij ter wereld, is een bezoek waard vanwege de architectuur. Het beschikt over een prachtige ingang met mythische olifanten, een interessante geschiedenis en een tuin met prachtige beeldwerken. Het bezoek gaat van start met een tentoonstelling van meer dan 16.000 flesjes bier die sinds 1968 zijn verzameld. In dit museum kan je de ouderwetse manier van biertransport met paarden helemaal herbeleven. 

kopenhagen

Aan het einde van de dag, raden we je aan om naar de Kalvebod bølge te gaan om van een prachtige zonsondergang te genieten. Hierna kan je naar Sønder boulevard verplaatsen voor een heerlijk diner en verder het bruisende nachtleven van Vesterbro in te stappen. Dit district slaapt nooit en is daarom de perfecte locatie voor een avondje uit.

kopenhagen

Amalienborg, de koninklijke wijk

De wijk Amalienborg, de woonplaats van de Deense koninklijke familie, ligt ten noorden van het stadscentrum. Dit beroemde achthoekige plein wordt omringd door 4 identieke paleisgevels. Deze paleizen zijn sinds 1974 de residentie van de Deense koninklijke familie. Hier kan je elke dag om 12 uur de wisseling van de wacht bijwonen. Leuk weetje: de paleiswachters dragen een hoofddeksel van berenhuid. In het midden van het plein kan je het standbeeld van Frederik V op zijn paard bewonderen. 

kopenhagen

In deze regio bevindt zich ook Kastellet, een citadel gebouwd door Christian IV van Denemarken. Het is een militaire kazerne met felgekleurde barakken op een stervormige aarden heuvel. Deze voormalige residentie van Deense soldaten is één van de best bewaarde forten in Noord-Europa. Het uitzicht op het park is de omweg zeker waard.

kopenhagen

Niet ver  hiervandaan kan je het Rosenberg Kasteel bezoeken, dat 400 jaar koninklijke geschiedenis herbergt. Vandaag de dag is het kasteel onbewoond, maar het werd omgebouwd tot een museum dat je meeneemt op een reis terug in de tijd, waar de koninklijke collecties van sieraden en schilderijen te zien zijn. Maak een wandeling in de prachtige tuinen van Rosenborg, waar tulpen en rozen de vijver super kleurrijk maakt.

kopenhagen

Ga vervolgens op je mobilhome roadtrip naar Nyhavn. Je kan hier gemakkelijk de camper parkeren. Deze haven is een kanaal recht in het midden van Kopenhagen. De term Nyhavn betekent “nieuwe haven” in het Deens. Hier vind je het meest iconische uitzicht op de stad dankzij de typische zeilboten, bars, restaurants en vooral de pastelkleuren die het hart verwarmen. Op de gevels zijn enkele uithangborden bewaard gebleven die een pittoreske charme aan de oude huizen geven. Als je nog wat tijd over hebt, aarzel dan niet om een boottocht te maken om de stad verder vanop het water te bewonderen.

kopenhagen Nyhavn

Christianshavn, het Vrije District

Zet je reis met de camper in Kopenhagen verder over de rivieroever naar de wijk Christianshavn, die ten zuidoosten van het stadscentrum ligt. Kopenhagen is verdeeld in twee eilanden door het Christianshavn kanaal. Deze wijk is gebouwd in 1970 en is ontwikkeld tot een zeer hippe buurt, met onder meer het beroemde Operagebouw van Kopenhagen, gewijd aan koningin Margaretha II van Denemarken. Het wordt omringd door talrijke kunstgalerijen, restaurants, cafés en vele kunstacademies. 

kopenhagen

Deze buurt is helemaal omgeven door water en pittoreske grachten die, dankzij de kleurrijke huizen en smalle straatjes, tot één van de mooiste en meest romantische wijken van de stad wordt gezien. Hier vind je ook de Onze-Lieve-Verlosser-kerk, gebouwd in Nederlandse barokstijl met zijn mythische klokkentoren. De dappersten kunnen de 400 treden van de kerktoren beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad.

kopenhagen

In Christianshavn vind je ook het district “freetown” Christiana. Het vidndistrict bestaat uit vele verlaten militaire kazernes en staat wereldwijd bekend om zijn zelfbenoemde “freetown”. Deze wijk heeft een andere vibe dan de rest van de stad, maar is nog steeds zeer aangenaam door de unieke gebouwen, kunstenaarsateliers en de natuurlijke omgeving. Het blijft daarom een must-visit in Kopenhagen. Een wandeling door Freetown Christiana is een ontspannende en vredige ervaring. Hou er echter wel rekening mee dat foto’s nemen verboden is.

kopenhagen

Eindig je bezoek aan Christainhavn goed door jezelf te belonen op een heerlijke Gourmet lunch in de Papiroen markt. Hier vind je een assortiment aan eindeloze standjes met heerlijke gerechten van over heel de wereld. 

Vergeet niet dat campers in de stad verboden zijn en een parkeerplaats soms zeer moeilijk te vinden is. Boek daarom je campingplaats op voorhand, zodat je je mobilhome daar zonder enige stress geparkeerd kan laten staan. 

Als je van plan bent om een aantal dagen in Kopenhagen te blijven raden we je aan om te verblijven op de camping Absalon, gesitueerd ongeveer 5 kilometer van het stadscentrum en 300 meter van de metro.

Staat Kopenhagen op je to-do-lijst van volgende vakanties? Vind de perfecte mobilhome bij Yescapa en ontdek de magnifieke hoofdstad van Denemarken in alle comfort.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

bretagne en camping car
Cultuur

Ontdek Bretagne met de mobilhome

Ontdek Bretagne met de camper en bezoek verschillende plaatsen langs de Bretonse kust van Saint-Malo tot Carnac. Kruip achter het stuur van je mobilhome of campervan en ga de weg op om de wonderen van deze Franse regio te ontdekken.

découvrir la normandie en camping car
Cultuur

Ontdek Normandië met een mobilhome

Normandië, niet zo ver van België, is een regio van ontspanning en geschiedenis die je verrassen met zijn landschappen, zijn groene omgevingen, zijn kliffen en zijn stranden zover het oog reikt...Met zijn rijke erfgoed biedt de streek vele culturele uitstapjes, en goed nieuws, de gastronomie hoort er ook bij: de crêpes, cider en vele kazen zijn de paradepaardjes van de streek.

img 2174
Europa

7-daagse mobilhomereis langs de wonderen van Slovenië

Is Slovenië een bezoek met de mobilhome waard?