Ga je binnenkort op reis en vraag je je af wat je in je camper moet klaarmaken om te eten? Voor diegenen die voor het eerst op vakantie vertrekken in een mobilhome vragen zich misschien af of het gemakkelijk is om te koken in een camper. Welke gerechten te bereiden? Kun je alles klaarmaken? Ontdek onze tips en tricks voor het koken in een mobilhome, buscamper of campervan.

Hoe kook je in een camper?

koken_in_mobilhome

Welkom in de keuken van de camper, je zal gemerkt hebben dat het een functionele ruimte is, maar wel kleiner in vergelijking met de keuken thuis.

Om een goede maaltijd te maken, heb je goede producten nodig, ons eerste advies is dan ook om een boodschappenlijstje te maken voordat je naar de (super)markt gaat. Bonustip: profiteer van het feit dat je onderweg bent om bijvoorbeeld lokale, seizoensgebonden groenten te kopen die rechtstreeks van de producent komen.

Onze tweede tip is om niet te kiezen voor een 7-gangenmenu voor 15 personen. Het werkblad en de koelkast van de camper zijn immers minder volumineus dan thuis, naast de beperkte ruimte zal het minder comfortabel zijn om grote maaltijden te bereiden. 

Goed eten is belangrijk, ons laatste advies gaat over eenvoud. Goed eten betekent niet per sé ingewikkelde gerechten, beperk je tot het essentiële en overdrijf niet. 

Wat klaarmaken in een mobilhome?

wat_gerecht_koken_mobilhome

De slimsten onder ons (als je dit artikel leest hoor je hierbij) nemen (zelfgemaakte) conserven mee op hun reis. Het is simpel, je opent het, warmt het op en eet smakelijk. 

Een ander alternatief, afhankelijk van het seizoen, zijn koude maaltijden: salades, gebraad, sandwiches, enz... het is tenslotte vakantie.

De BBQ is je bondgenoot: bereid je vlees, vis en andere lekkernijen op de BBQ, het is sfeervol, gemakkelijk en lekker.

Echte typische campergerechten zijn: eieren met spek, kip met rijst, tonijnsalade, zalm avocado toast, ravioli, enz... 

Om een mobilhome, buscamper of campervan te huren en te proberen te koken in een camper, ga naar https://nl.yescapa.be/

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

eau camping car 1140x400
Eigenaar van een camper

Warmwaterboilers en warm water in een mobilhome

Comfort zoals thuis in een mobilhome, camperbus of campervan hangt vaak af van kleine details, maar ook van essentiële elementen. Bijvoorbeeld voldoende warm water hebben om te douchen en af te wassen. Hier is onze selectie van camper waterverwarmers.