Is het rendabel om een mobilhome te verhuren aan particulieren?

louer son camping car particuliers location est ce rentable yescapa proprietaire

Veel mensen dromen van een eigen mobilhome, buscamper of campervan nadat ze de vrijheid ervan tijdens het reizen hebben ontdekt. Denk je dat zo'n aankoop noodzakelijkerwijs ook consequente uitgaven met zich meebrengt? We zullen je aantonen dat investeren in een camper voor verhuur een goede manier is om de aankoop af te schrijven en om er zelfs geld mee te verdienen! 

Waarom je camper verhuren aan particulieren?

mobilhome_verhuren

Het verhuren van een camper heeft onmiskenbare voordelen. Naast het investeren in een waardevol bezit, kan je:

de aankoop van je voertuig financieren en de maandelijkse aflossing van de lening betalen; zodra de lening is terugbetaald, je camper rendabel maken; bijdragen tot de onderhoudskosten van het voertuig; je voertuig in beweging houden als je het zelf niet gebruikt. Want: rust roest. andere reizigers ontmoeten en je passie delen

Heb je al een camper? Bereken hoeveel je zou kunnen verdienen met het verhuren van je camper dankzij onze simulator. Het heeft geen zin je te overtuigen om je voertuig te verhuren als het te waardevol voor je is om te delen. Het verhuren van een camper tussen individuen is vooral een wederzijds vertrouwen tussen reizigers en eigenaars.

Welk type camper is populair voor verhuur?

type_camper_verhuren

We hebben een portret gemaakt van het meest verhuurde voertuig op ons platform:

Het gaat om een alkoof camper van minder dan 5 jaar oud, met minimaal 4 zitplaatsen, met zoveel mogelijk vaste bedden en uitrusting zoals airconditioning, GPS of achteruitrijcamera.

Tweedehands vind je dit type camper voor een gemiddelde prijs van €46 000 met een kilometerstand van ongeveer 26.500 km. Door dit type mobilhome te verhuren, kan je gemiddeld €660 per week verdienen of €5.280 voor 8 weken verhuur gedurende het jaar.

De aankoop van je camper terugbetalen door hem te verhuren

Veel (toekomstige) camperbezitters gaan een lening aan om een camper te kopen. Nemen we het bovenstaande voorbeeld van een tweedehands alkoof camper tegen 46.000 euro: zonder initiële bijdrage en gespreid over 120 maanden, genereert de lening een maandelijkse betaling van 493,52 euro, of 5.922,24 euro per jaar. Gemiddeld kunnen we de kosten voor gebruik en onderhoud (verzekering, olie verversen, banden) op 1.000 euro per jaar schatten. Deze kosten zullen waarschijnlijk variëren naargelang het gebruik van de mobilhome.

De jaarlijkse uitgaven bedragen dus €6.922,24 bij een gemiddeld inkomen van €5.280. Met dit systeem kun je eigenaar zijn van een mobilhome voor slechts €1.642,24 per jaar! Natuurlijk is het ook mogelijk om je camper voor meer geld te verhuren en zo een voertuig te bezitten dat zichzelf financiert of zelfs winst voor je maakt!

Kies voor Yescapa om je mobilhome te verhuren aan particulieren

Meer dan 6.000 eigenaars van mobilhomes, buscampers en campervans hebben reeds hun vertrouwen geschonken aan Yescapa. Yescapa is aanwezig in België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Portugal en verenigt een grote gemeenschap van camper fanaten!

Plaats je advertentie op de website met je criteria (aantal kilometers, huisdieren toegestaan of niet, reizen naar het buitenland...) en beantwoord in alle sereniteit de huuraanvragen die je ontvangt. Dankzij onze partner P&V reist je voertuig altijd met een all-risk verzekering met 24 op 7 pechbijstand. Als je een vraag hebt, staat onze klantendienst klaar om je verder te helpen en te begeleiden. 

Aarzel niet om de reviews van onze community van Europese reizigers te lezen. Zowel eigenaars als huurders delen graag hun reiservaringen en foto's!  

Het verhuren van een camper aan particulieren is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij Yescapa, een gratis en veilig platform om mensen met elkaar in contact te brengen.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

eau camping car 1140x400
Camper gebruiken

Warmwaterboilers en warm water in een mobilhome

Comfort zoals thuis in een mobilhome, camperbus of campervan hangt vaak af van kleine details, maar ook van essentiële elementen. Bijvoorbeeld voldoende warm water hebben om te douchen en af te wassen. Hier is onze selectie van camper waterverwarmers.

camera
Je camper verhuren

Hoe maak je foto's van je camper om te verhuren?

Als je voertuig te huur is, zijn de foto's op je advertentie het eerste wat reizigers zien als ze op zoek zijn naar een voertuig voor hun reisplannen. Het benadrukken van de sterke punten van je camper via foto's trekt gegarandeerd de aandacht van de huurders en verhoogt het aantal huuraanvragen. Hieronder vind je 4 tips om de foto's van je advertentie op Yescapa te verbeteren.

cuisiner camping car astuces recette
Camper gebruiken

Koken in een mobilhome