Is het rendabel om een mobilhome te verhuren aan particulieren?

louer son camping car particuliers location est ce rentable yescapa proprietaire

Op het programma

  Veel mensen dromen van een eigen mobilhome, buscamper of campervan nadat ze de vrijheid ervan tijdens het reizen hebben ontdekt. Denk je dat zo'n aankoop noodzakelijkerwijs ook consequente uitgaven met zich meebrengt? We zullen je aantonen dat investeren in een camper voor verhuur een goede manier is om de aankoop af te schrijven en om er zelfs geld mee te verdienen! 

  Waarom je camper verhuren aan particulieren?

  mobilhome_verhuren

  Het verhuren van een camper heeft onmiskenbare voordelen. Naast het investeren in een waardevol bezit, kan je:

  de aankoop van je voertuig financieren en de maandelijkse aflossing van de lening betalen; zodra de lening is terugbetaald, je camper rendabel maken; bijdragen tot de onderhoudskosten van het voertuig; je voertuig in beweging houden als je het zelf niet gebruikt. Want: rust roest. andere reizigers ontmoeten en je passie delen

  Heb je al een camper? Bereken hoeveel je zou kunnen verdienen met het verhuren van je camper dankzij onze simulator. Het heeft geen zin je te overtuigen om je voertuig te verhuren als het te waardevol voor je is om te delen. Het verhuren van een camper tussen individuen is vooral een wederzijds vertrouwen tussen reizigers en eigenaars.

  Welk type camper is populair voor verhuur?

  type_camper_verhuren

  We hebben een portret gemaakt van het meest verhuurde voertuig op ons platform:

  Het gaat om een alkoof camper van minder dan 5 jaar oud, met minimaal 4 zitplaatsen, met zoveel mogelijk vaste bedden en uitrusting zoals airconditioning, GPS of achteruitrijcamera.

  Tweedehands vind je dit type camper voor een gemiddelde prijs van €46 000 met een kilometerstand van ongeveer 26.500 km. Door dit type mobilhome te verhuren, kan je gemiddeld €660 per week verdienen of €5.280 voor 8 weken verhuur gedurende het jaar.

  De aankoop van je camper terugbetalen door hem te verhuren

  Veel (toekomstige) camperbezitters gaan een lening aan om een camper te kopen. Nemen we het bovenstaande voorbeeld van een tweedehands alkoof camper tegen 46.000 euro: zonder initiële bijdrage en gespreid over 120 maanden, genereert de lening een maandelijkse betaling van 493,52 euro, of 5.922,24 euro per jaar. Gemiddeld kunnen we de kosten voor gebruik en onderhoud (verzekering, olie verversen, banden) op 1.000 euro per jaar schatten. Deze kosten zullen waarschijnlijk variëren naargelang het gebruik van de mobilhome.

  De jaarlijkse uitgaven bedragen dus €6.922,24 bij een gemiddeld inkomen van €5.280. Met dit systeem kun je eigenaar zijn van een mobilhome voor slechts €1.642,24 per jaar! Natuurlijk is het ook mogelijk om je camper voor meer geld te verhuren en zo een voertuig te bezitten dat zichzelf financiert of zelfs winst voor je maakt!

  Kies voor Yescapa om je mobilhome te verhuren aan particulieren

  Meer dan 6.000 eigenaars van mobilhomes, buscampers en campervans hebben reeds hun vertrouwen geschonken aan Yescapa. Yescapa is aanwezig in België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Portugal en verenigt een grote gemeenschap van camper fanaten!

  Plaats je advertentie op de website met je criteria (aantal kilometers, huisdieren toegestaan of niet, reizen naar het buitenland...) en beantwoord in alle sereniteit de huuraanvragen die je ontvangt. Dankzij onze partner P&V reist je voertuig altijd met een all-risk verzekering met 24 op 7 pechbijstand. Als je een vraag hebt, staat onze klantendienst klaar om je verder te helpen en te begeleiden. 

  Aarzel niet om de reviews van onze community van Europese reizigers te lezen. Zowel eigenaars als huurders delen graag hun reiservaringen en foto's!  

  Het verhuren van een camper aan particulieren is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij Yescapa, een gratis en veilig platform om mensen met elkaar in contact te brengen.

  Zoe A

  Zoe A

  Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

  Meer artikelen

  frigo per camper furgone camperizzato
  Keuken

  De juiste koelkast kiezen voor je mobilhome

  Koelkast, ijskast, frigo,... Verschillende woorden om hetzelfde uit te drukken. Het was in de jaren 1800 dat de eerste koelkast op gas werd geproduceerd. De koelkasten voor campers van vandaag zijn vergelijkbaar met die in woningen, zowel wat capaciteit als prestaties betreft.

  où et comment stationner camping car
  Je reis voorbereiden

  Parkeren met de mobilhome: waar en hoe?

  Je vertrekt binnenkort op reis, en dit kan de eerste keer zijn dat je met een mobilhome op vakantie gaat. Hier zijn onze tips voor het parkeren met een mobilhome, buscamper of campervan.

  alarme pour camping car ok
  Veiligheid

  Heb ik een alarm nodig voor mijn mobilhome?

  Van de ondervraagde eigenaars geeft meer dan 80% toe geen alarmsysteem voor zijn camper te hebben. Onder deze 80% zijn er die het nut van een dergelijk systeem niet inzien, terwijl anderen twijfelen om er een te kopen. Laten we proberen in dit artikel je meer duidelijkheid te geven over een alarm voor je camper.