De beste boeken over vanlife, campers en roadtrips

couverture librairie du voyage

Of je nu een ervaren nomade bent of gewoon deze nieuwe manier van leven wilt ontdekken, hier vind je een kleine selectie van boeken, romans, verhandelingen en praktische gidsen om te lezen tijdens het reizen of voor je vertrekt.

de_wildernis_in_boek_camper

🏔️Into the wild (De wildernis in) - Jon Krakauer

Into the Wild, in 1996 geschreven door journalist en bergbeklimmer Jon Krakauer en in 2007 verfilmd, is een waargebeurd verhaal dat de avonturen probeert te reconstrueren van Christopher McCandless die alles achterliet om zijn manier van leven te veranderen.

Samenvatting: 

"Hij had de Amerikaanse droom opgegeven. Om een extreem avontuur te beleven. In 1992 wordt het lichaam van een jonge man ontdekt in een verlaten bus in Alaska, aan de voet van Mount McKinley, ver van enige bewoonde plaats.

Als zoon van een goede familie had Chris McCandless logischerwijs een rustige Amerikaan moeten worden met een weinig verrassende toekomst. Maar zodra hij afgestudeerd was, besloot hij op avontuur te gaan. Nadat hij zijn spaargeld aan een goed doel had geschonken, ging hij onder een valse naam op weg in zijn oude auto, die hij later achterliet. Hij doorkruiste het zuiden van de Verenigde Staten, overleefde met klusjes, voordat hij zijn grote project realiseerde: zich vestigen in het hart van Alaska, alleen, in harmonie met de natuur…".

🚐 The Camper Van Cookbook - koken in een camper

Het koken in een mobilhome of campervan is net iets anders als thuis. Vaak dien je je recepten te vergemakkelijken of je originele recepten aan te passen. een aanpassing van je originele recepten. De weinige ruimte die je hebt en het beperkt aantal kookpitten zorgt ervoor dat je je creativiteit naar boven moet halen. Het Camper Van Cookbook (Engels) van Martin Dorey zal je zeker helpen om elke dag toch gevarieerd en lekker te koken onderweg, ideaal voor de van lifers die graag in de keuken staan. En extra bonuspunt, het boek is ook nog eens grappig geschreven! 

Samenvatting: 

“Say goodbye to roughing it. And hello to a new kind of freedom. With over 80 fabulously tasty recipes you can cook on just two rings and a few barbeque feasts and camp fire crackers, this is the dashboard bible for anyone who ever dreamed of hitting the road at the wheel of a classic VW camper. From finding and cooking your own food to passing muster with the surfing set, THE CAMPER VAN COOKBOOK will show you how to make the most of every single moment on the road.”

🎶 On the road (Onderweg) - Jack Kerouac

roadtrip_boeken_nomad

In opstand tegen de morele hypocrisie van weldenkend Amerika besluit Jack Kerouac door de Verenigde Staten te reizen op zoek naar een nieuwe manier van leven en vertelt hij over zijn avonturen met zijn obscure en fascinerende reisgenoot Neal Cassidy (Dean Moriarty in de roman), die beschouwd wordt als de leider van de Beat-generatie. 

De titel van deze quasi-autobiografische roman is "On the Road" omdat de auteur, geïnspireerd door bebop jazz, het spontaan schreef op een 36,5 meter lange rol papier tijdens zijn reis!

Samenvatting: 

"Een westerse jongen, dat was Dean. Mijn tante had me misschien gewaarschuwd voor de problemen die ik met hem zou krijgen, maar ik zou de roep van een nieuw leven horen, een nieuwe horizon zien, er allemaal op rekenen in mijn jeugd; en als ik in de problemen zou komen, als zelfs Dean me niet meer als vriend zou willen en me zou laten vallen, zoals hij later zou doen, verhongerend op een stoep of in een ziekenhuisbed, wat kon mij dat schelen? Ik was een jonge schrijver en ik had het gevoel dat ik vleugels had.

Ergens onderweg wist ik dat er meisjes zouden zijn, visioenen, alles, wat heb je; ergens onderweg zou ik de parel aangereikt krijgen."

💡Happy Campers - Een campervan inrichten

Ben je zoek naar inspiratie om je eigen camper om te bouwen? Dan zal het boek Happy Campers van Caravanity je zeker helpen bij het vinden van ideeën hoe je jouw camper of caravan een persoonlijke toets geeft. Dit boek heeft verrassend mooie foto’s die je helemaal zullen doen laten wegdromen. 

Samenvatting: 

"In ‘Happy Campers’ passeren meer dan 40 bijzondere caravans, campers en andere kampeermiddelen, in al hun glorie, de revue. Van over de top gepimpt tot stijlvol gedecoreerd en in ere hersteld. Van een 50 jaar oude caravan tot een betrekkelijk jonge sleurhut. Terwijl de eigenaren vol trots vertellen over hun happy campers-lifestyle, gluur jij naar binnen om te zien hoe het er allemaal uit ziet. ‘Happy Campers’ belooft je veel inspiratie, vrolijkheid en verwondering en heeft een hoog ‘wil-ik-ook’ gehalte."


Als deze verhalen, praktische gidsen en boeken over het leven in een bestelwagen u zin hebben gegeven om aan nieuwe projecten te beginnen, wacht dan niet langer! Bij Yescapa kunt u de camper, bestelwagen of bestelbus van uw dromen huren.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

top luxe camping car 1140x400
Onze Top

Onze top 20 meest luxe mobilhomes

Hier vind je de 20 meest luxe mobilhomes die de afgelopen jaren in de belangstelling hebben gestaan. Camper of eerder een vrachtwagen, aan jou om te oordelen. In ieder geval zijn het de meest luxueuze voertuigen ter wereld... Technologie, leefruimte, garage, terras, home cinema, helikopter, enz... En omdat we aardig zijn, hebben we ze gerangschikt van de goedkoopste naar de duurste.

top 15 des idées cadeaux pour un voyageur
Eindejaarsfeesten

14 cadeau’s voor camperliefhebbers

Als je op zoek bent naar praktische en originele cadeaus voor camperliefhebbers voor kerstmis, vind je hier onze top 14 cadeau’s voor camperfanaten of mensen met een camper.