Als je op zoek bent naar praktische en originele cadeaus voor camperliefhebbers voor kerstmis, vind je hier onze top 14 cadeau’s voor camperfanaten of mensen met een camper.

1. Handpresso koffiemachine: een super kerstcadeau

koffie_camper_handpresso

Deze compacte espressomachine is het perfecte cadeau voor koffieliefhebbers! Zij die geen ochtend kunnen doorbrengen zonder hun cappuccino of ristretto. Handcoffee Auto is een koffiezetapparaat waarmee je in 4 minuten een kleine of een grote koffie kunt zetten. De Handpresso auto wordt gevoed door een 12V sigarettenaansteker en kan gemakkelijk in de bekerhouder van een motorhome worden geplaatst. Je kan kiezen uit een groot aantal Senseo®-compatibele softpods. Dit draagbare koffiezetapparaat is het perfecte geschenk voor koffieliefhebbers die lange uren in de camper doorbrengen.

Prijs: €109 op Handpresso

2. Een abonnement bij Vlaamse Kampeertoeristen (en op het magazine Kampeertoerist)

vlaamse_kampeertoeristen

Vlaamse Kampeertoeristen is de grootste kampeervereniging in Vlaanderen. Het is een praktisch geschenk voor alle campereigenaars. Je vindt op hun website en in hun maandelijkse magazine tal van voordelen en tips om je camper uit te rusten, te onderhouden, het comfort te optimaliseren, het hele jaar door ervan te genieten, geschikte weekend- of vakantiereizen zoeken in België en in het buitenland... Vlaamse Kampeertoeristen is een echte ontmoetingsplaats voor zijn lezers. Het is hét abonnement om onder de boom te leggen voor alle gepassioneerde kampeerders.

Prijs : vanaf €70 per jaar. Je kan je hier abonneren bij Vlaamse Kampeertoeristen.

3. Externe batterij

batterij_camper

Op reis of tijdens lange uren op de weg is een externe batterij of powerbank een must-have. Zo heb je nooit een platte smartphone of laptop.

Prijs vanaf €14,95 op Externebatterij.nl.

4. Een cadeaubon voor een weekendje weg (of langer) met een camper of campervan

cadeaubon_camperreis

Het beste cadeau dat je een reisliefhebber kan geven? Dat is natuurlijk een reis! Ben je iemand die liever ervaringen cadeau geeft in plaats van materiële dingen? Geef een weekend in een camper of mobilhome! Dankzij de cadeaubon van Yescapa kan je vriend of familie geweldige herinneringen maken en de wereld kan ontdekken!

Prijs: de waarde van de cadeaubon kan je zelf kiezen. Te koop op www.yescapa.be

5. Zonnebarbecue van Solar Brother

zonnebarbecue

Voeg wat zon toe aan je gerechten met de zonnebarbecue van Solar Brother. Een ideaal cadeau voor milieubewuste vrienden of familieleden. Gemakkelijk gemonteerd en gedemonteerd in 20 minuten zonder gereedschap. Er zijn ook andere modellen verkrijgbaar op de website van Solar Brother. 

Prijs : €449.

Beschikbaar op Solarbrother.com.

6. Een camper gps

camper_gps

Je zal misschien denken: een gps wordt niet meer gebruikt dezer tijden? Maar het is een essentieel element voor elke zichzelf respecterende camperbestuurder. De camper gps bevat veel functies speciaal ontworpen voor mobilhomes

Prijs: vanaf €300.

7. De draagbare waszak

waszak_camper

Backpackers, reizigers en camperfanaten zullen dol zijn op deze Australische uitvinding. Met deze draagbare “wasmachine” kan je je kleren wassen waar je ook bent en zonder elektriciteit! Of je nu in de wildernis bent of op zee in een boot, je kleding zal altijd schoon zijn. Een beetje wasgoed, 3 liter water en HOP, in 3 minuten zijn je kleren weer proper. 

Prijs: €49,95 bij A.S. Adventure.

8. Een slimme sleutelhanger

sleutelhanger_camper

Ken je iemand die regelmatig zijn sleutels kwijt geraakt? Dan is Wistiki een handig cadeau! Hoe werkt het? Bevestig of plak een Wistiki op de voorwerpen die je niet wilt verliezen, zoals je autosleutels, je portemonnee of zelfs je kat. Als je een van deze voorwerpen kwijt bent, kun je de Wistiki laten bellen of hem vanaf je smartphone of tablet lokaliseren.

Prijs: €29,99. Te koop op de Wistiki-website.

Extra: Voor de Apple-liefhebbers bestaat er ook de Apple Airtag dat je als slimme sleutelhanger kan gebruiken.

9. Achteruitrijcamera voor campers

achteruitrijcamera

Voila, een cadeau dat het leven makkelijker gaat maken. Inhalen en parkeren is niet altijd makkelijk. De achteruitrijcamera van de camper maakt manoeuvreren en achteruitrijden gemakkelijker en veiliger.

Prijs: €159. Je kan hem kopen bij Auto5.

10. Lichtsnoer voor buiten

lichtsnoer
Foto credit : Les Aventures de Nestor

Om het ‘s avonds lekker gezellig te maken of om buiten licht te hebben, is een lichtslinger op zonne-energie handig om je camper te versieren. Sfeer verzekerd!

Prijs : €9,95 op Amazon.

11. Telefoonhouder voor in de camper

telefoonhouder_camper

Dit is een handig cadeau voor wie niet zonder zijn telefoon kan en de essentiële mobiele toepassingen voor onderweg in handen wil houden.

Prijs: €8,95.

12. Yeti ruitenkrabber

ruitenkrabber

Een handig én grappig cadeau in één: de yeti ruitenkrabber om je auto in stijl te ontdooien. 

Prijs: €12,95 en te koop op kadogadgets.be.

13. Een slaapmasker

slaapmasker_camper

Om uitgerust op je volgende bestemming aan te komen kan je tijdens het slapen een slaapmasker dragen. Zo ben je verzekerd van dagen vol energie tijdens je reis.

Prijs: €1,95.

Beschikbaar op The Camping Store.

14. Volkwagen Combi van Lego

lego_combi

Ken je iemand die helemaal weg is van de oude Volkswagen busjes? Deze prachtige reproductie van de Volkwagen T1 Combi uit 1962 van Lego moet je zelf in elkaar zetten. Er zijn enkele heel verrassende elementen, zoals bedrukte canvas gordijnen, verwijderbare elementen, en andere verrassingen ... 

Prijs: €100.

Om een VW Combi T1 te kopen ga je naar de website van Lego.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

mercados de natal em autocaravana
Eindejaarsfeesten

Kerstmarkten in Europa: beleef een magische reis met de camper

Zondagmiddagen voor de open haard, kerstcadeaus kopen, heerlijke en eindeloze familiemaaltijden... De winter brengt zijn kleine gewoonten, tradities en vooral een sfeer van magie met zich mee. In dit artikel laten we je meereizen door Europa om de de mooiste kerstmarkten te bezoeken met de mobilhome of campervan.

top luxe camping car 1140x400
Onze Top

Onze top 20 meest luxe mobilhomes

Hier vind je de 20 meest luxe mobilhomes die de afgelopen jaren in de belangstelling hebben gestaan. Camper of eerder een vrachtwagen, aan jou om te oordelen. In ieder geval zijn het de meest luxueuze voertuigen ter wereld... Technologie, leefruimte, garage, terras, home cinema, helikopter, enz... En omdat we aardig zijn, hebben we ze gerangschikt van de goedkoopste naar de duurste.