Televisie kijken en de juiste tv-antenne kiezen voor je camper

antenne tv camping car

Op het programma

  Hoewel de meeste mobilhomes zijn uitgerust met een televisie om tijdens de vakantie tv-zenders te ontvangen, moet je een antenne op het dak installeren om televisie te kunnen kijken. Met een TV-antenne voor campers kan je overal in België en Europa een maximaal aan zenders ontvangen. Maar er zijn verschillende soorten en elke soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Hoe kies je nu de juiste tv-antenne die het beste bij je manier van reizen past?

  Het kiezen van de juiste tv-uitrusting voor mobilhomes

  tv_antenne_mobilhome

  De eerste stap voor het kiezen van de juiste tv-antenne is je behoeften analyseren. Hoe vaak kijk je tv? Waar wil je naartoe reizen? Wat zijn de eigenschappen van je camper? Zodra je dit weet, kan je je zoekopdracht verfijnen.

  Er zijn namelijk twee soorten tv-antennes voor campers: de tv-antenne en satellietschotels. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om je keuze te maken.

  Tv-antenne via DVB-T

  DVB-T staat voor “Digital Video Broadcasting – Terrestrial”, de standaard voor de uitzending van digitale terrestrische televisie.

  Hierin bestaan er twee soorten: omnidirectionele tv-antennes of antennes die met de hand worden gericht door middel van een mast. Het is alleen een kwestie van comfort. Om efficiënt te zijn, moet de tv-antenne voor campers echter een minimale versterking van 20dB hebben. Tenslotte hoef je hem alleen nog maar op uw HDTV aan te sluiten om het signaal te ontvangen. Installeer het op een plaats die hoog genoeg is voor een groot bereik.

  Hoewel het de meest betaalbare optie is, is het niet de meest betrouwbare. In tegenstelling tot analoge televisie, wanneer het ontvangst beperkt is, krijg je ofwel een perfect beeld of helemaal geen beeld. Om er zeker van te zijn dat het signaal goed wordt ontvangen, controleer je of er geen grote obstakels tussen de zender en de antenne zijn. In afgelegen, heuvelachtige of bergachtige gebieden kan het moeilijk zijn radiosignalen te ontvangen.

  Houdt u er rekening mee dat je met dit type antenne alleen de kanalen kunt ontvangen van het land waarin je je bevindt.

  Omdat deze tv-antennes eerder een klein formaat hebben, zijn ze ideaal als je weinig ruimte hebt in je mobilhome of campervan.

  Televisie via de satellietschotel (DVB-S)

  In tegenstelling tot de tv-antenne via DVB-T, kan je met de satellietschotel tv-kanalen uit je thuisland overal ter wereld ontvangen. Dit komt omdat de satellietsignalen worden doorgezonden naar een demodulator (soms samen verkocht in een kit, anders apart aan te schaffen) en dan naar de televisie.

  De satellietschotel is groter dan de tv-antenne, variërend van 30 tot 85 cm groot. Hier geldt: hoe groter het schoteloppervlak, hoe beter het ontvangst. als je van plan bent naar afgelegen gebieden te reizen of naar de bergen te gaan, raden we een satellietschotel aan die groot genoeg is.

  Ook hier zijn er twee mogelijkheden. Je kan kiezen voor een handmatige satellietschotel, die kan worden gekoppeld aan een satellietwijzer die je precies laat zien waar de satelliet zich bevindt. Of als je het gemakkelijker aan wilt doen, kan je voor een automatische satellietschotel kiezen die automatisch de satelliet zoekt en hiermee verbindt. De instellingen kunnen dan vanuit het voertuig worden uitgevoerd. Dit is een veel praktischere oplossing, maar ook duurder. Als je een beperkt budget hebt, kan je kijken of je een tweedehands automatische satellietschotel voor mobilhomes kan vinden.

  Nu je over alle nodige informatie beschikt, kan je kiezen welke optie het beste bij je past en je mobilhome uitrusten met een geschikte tv-antenne. Zoek je een oplossing om de aankoop van deze nieuwe accessoires te financieren?Verhuur je mobilhome of buscamper aan particulieren dankzij Yescapa.

  Zoe A

  Zoe A

  Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

  Meer artikelen

  frigo per camper furgone camperizzato
  Keuken

  De juiste koelkast kiezen voor je mobilhome

  Koelkast, ijskast, frigo,... Verschillende woorden om hetzelfde uit te drukken. Het was in de jaren 1800 dat de eerste koelkast op gas werd geproduceerd. De koelkasten voor campers van vandaag zijn vergelijkbaar met die in woningen, zowel wat capaciteit als prestaties betreft.

  Entretenir un camping car la gestion des eaux usees
  Camper gebruiken

  Onderhoud mobilhome: de vuilwatertank legen

  Een mobilhome is comfortabel: het heeft een keuken, een eethoek, bedden, toiletten en zelfs een douche (als je nog geen campereigenaar bent, kan je een camper testen en huren van particulieren). Zo kan je genieten van grote en gevarieerde ruimtes. Het enige nadeel van dit comfort is dat het natuurlijk enige onderhoud vraagt.