Help! Brandstof in de watertank van mijn camper đŸ˜±

que faire carburant reservoir eau camping car

Het omwisselen van de water- en brandstoftanks is iets wat kan gebeuren bij het gebruiken van een camper. Door onzorgvuldigheid of gebrek aan kennis is het gemakkelijk om een fout te maken en het onherstelbare te begaan. Maar geen paniek! Yescapa legt je de procedure uit die je moet volgen als je de watertank met brandstof hebt gevuld.

diesel_in_watertank

Als je benzine of diesel in de watertank van de camper hebt gedaan, gebruik dan het water niet meer en gebruik geen kranen in de camper om te voorkomen dat alle leidingen van het voertuig worden vernield. Voordat je overweegt het hele systeem te vervangen, kan je de volgende procedure volgen:

Stap 1: Gebruik een geconcentreerde reiniger

De eerste stap is het leegmaken van de watertank, deze vullen met schoon water en een geconcentreerde reiniger of motorreiniger toevoegen. Laat het product ongeveer 30 minuten inwerken, zodat de laag vet en koolwaterstoffen die door de dieselbrandstof is achtergelaten, verdwijnt. Spoel de watertank van de camper nadien terug met schoon water.

Stap 2: Ontsmet de tank met een ontsmettingsmiddel

Als je brandstof in de watertank heeft gedaan, is het essentieel dat alle bacteriën worden gedood. Het tweede product zal de tank ontsmetten en de smaak en geur van hardnekkige brandstof verwijderen.

Stap 3: Laat alle leidingen leeglopen

Open alle kranen en laat het water goed doorlopen om alle leidingen en de tank een laatste keer door te spoelen. Je kan nu met een gerust hart terug het water gebruiken in je camper.

Onze campereigenaren geven raad

We vroegen onze eigenaren op het platform naar andere aanbevelingen en tips.

Pascal.M geeft ons een goedkoper alternatief met de middelen die voorhanden zijn: "Brandstof is een vettige materie, dus doe er niet direct water in. Ik zou zeggen:

1) Minimum 1/3e van de tank vullen met vloeibare afwasmiddel. 2) een ritje maken met veel bochten zodat de vloeistof zoveel mogelijk de wanden bereikt. 3) vul bij met heet water van 50° tot 90% van de tank vol is (laat ruimte voor het schuim) en maak nogmaals een korte rit. 4) Leeg de watertank en los 5 kilo zuiveringszout op in 5 liter water en voeg 10 liter witte azijn toe voordat je weer wegrijdt. Doe dit verschillende keren en laat het 2 of 3 uur intrekken. 5) Laat het water weglopen, spoel de watertank en vul deze opnieuw en voeg 4 of 5 micropur waterzuiveringstabletten (een waterzuiveringsmiddel) en 2 bleekwatertabletten toe te voegen.

De alternatieven afwasmiddel en Micropur tabletten komen vaak ter sprake wanneer motorhomers wordt gevraagd wat ze moeten doen als ze de water- en brandstoftanks door elkaar hebben gehaald.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

alarme pour camping car ok
Eigenaar van een camper

Heb ik een alarm nodig voor mijn mobilhome?

Van de ondervraagde eigenaars geeft meer dan 80% toe geen alarmsysteem voor zijn camper te hebben. Onder deze 80% zijn er die het nut van een dergelijk systeem niet inzien, terwijl anderen twijfelen om er een te kopen. Laten we proberen in dit artikel je meer duidelijkheid te geven over een alarm voor je camper.

header
Waar overnachten

Park4Night: De onmisbare app voor reizen met een camper

Park4Night is een onmisbare app voor het reizen met een camper. Park4Night zit boordevol plaatsen die worden voorgesteld door een actieve community van reizigers en maakt je reis gemakkelijker en aangenamer.