Help! Brandstof in de watertank van mijn camper šŸ˜±

que faire carburant reservoir eau camping car

Het omwisselen van de water- en brandstoftanks is iets wat kan gebeuren bij het gebruiken van een camper. Door onzorgvuldigheid of gebrek aan kennis is het gemakkelijk om een fout te maken en het onherstelbare te begaan. Maar geen paniek! Yescapa legt je de procedure uit die je moet volgen als je de watertank met brandstof hebt gevuld.

diesel_in_watertank

Als je benzine of diesel in de watertank van de camper hebt gedaan, gebruik dan het water niet meer en gebruik geen kranen in de camper om te voorkomen dat alle leidingen van het voertuig worden vernield. Voordat je overweegt het hele systeem te vervangen, kan je de volgende procedure volgen:

Stap 1: Gebruik een geconcentreerde reiniger

De eerste stap is het leegmaken van de watertank, deze vullen met schoon water en een geconcentreerde reiniger of motorreiniger toevoegen. Laat het product ongeveer 30 minuten inwerken, zodat de laag vet en koolwaterstoffen die door de dieselbrandstof is achtergelaten, verdwijnt. Spoel de watertank van de camperĀ nadien terug met schoon water.

Stap 2: Ontsmet de tank met een ontsmettingsmiddel

Als je brandstof in de watertank heeft gedaan, is het essentieel dat alle bacteriƫn worden gedood. Het tweede product zal de tank ontsmetten en de smaak en geur van hardnekkige brandstof verwijderen.

Stap 3: Laat alle leidingen leeglopen

Open alle kranen en laat het water goed doorlopen om alle leidingen en de tank een laatste keer door te spoelen.Ā Je kan nu met een gerust hartĀ terug het water gebruiken in je camper.

OnzeĀ campereigenaren geven raad

We vroegen onze eigenaren op het platform naar andere aanbevelingen en tips.

Pascal.M geeft ons een goedkoper alternatief met de middelen die voorhanden zijn: "Brandstof is een vettige materie, dus doe er niet direct water in. Ik zou zeggen:

1) Minimum 1/3e van de tank vullen met vloeibare afwasmiddel. 2)Ā een ritje makenĀ met veel bochten zodat de vloeistof zoveel mogelijk de wanden bereikt. 3) vul bij met heet water vanĀ 50Ā° totĀ 90% van de tank vol is (laat ruimte voor het schuim) en maak nogmaals een korte rit. 4) Leeg de watertank en los 5 kilo zuiveringszout op in 5 liter water en voeg 10 liter witte azijn toe voordat je weer wegrijdt. Doe dit verschillende keren en laat het 2 of 3 uur intrekken. 5) Laat het water weglopen, spoel de watertank en vul deze opnieuw en voegĀ 4 of 5 micropur waterzuiveringstabletten (een waterzuiveringsmiddel) en 2 bleekwatertabletten toe te voegen.

De alternatieven afwasmiddel en Micropur tabletten komen vaak ter sprake wanneer motorhomers wordt gevraagd wat ze moeten doen als ze de water- en brandstoftanks door elkaar hebben gehaald.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

eau camping car 1140x400
Eigenaar van een camper

Warmwaterboilers en warm water in een mobilhome

Comfort zoals thuis in een mobilhome, camperbus of campervan hangt vaak af van kleine details, maar ook van essentiƫle elementen. Bijvoorbeeld voldoende warm water hebben om te douchen en af te wassen. Hier is onze selectie van camper waterverwarmers.

antenne tv camping car
Eigenaar van een camper

Televisie kijken en de juiste tv-antenne kiezen voor je camper

Hoewel de meeste mobilhomes zijn uitgerust met een televisie om tijdens de vakantie tv-zenders te ontvangen, moet je een antenne op het dakĀ installeren om televisie te kunnen kijken.Ā Met een TV-antenne voor campers kan je overal in BelgiĆ« en Europa een maximaal aan zenders ontvangen. Maar er zijn verschillende soorten en elke soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Hoe kiesĀ je nu de juiste tv-antenne die het beste bij je manier van reizen past?

-
Verkeersregels

Technische keuring van een mobilhome of campervan

Je hebt de knoop doorgehakt, je gaat een nieuwe of tweedehands mobilhome of campervan kopen! Alvorens je kan genieten en op vakantie kan vertrekken, dienen er eerst administratieve zaken in orde gebracht te worden. EĆ©n van deze zaken is de keuring van het voertuig. DeĀ regelgeving in verband met de keuring van eenĀ mobilhome, buscamper of campervan verschilt met die van een personenwagen. Is de categorie van je motorhome op je inschrijvingsbewijs M1 of N1, dan gelden er andere regels voor de technische keuring van je voertuig dan een gewone personenwagen. We hebben de belangrijkste verschillen voor je hieronder opgesomd.