Ga je binnenkort op reis en vraag je je af wat je in je camper moet klaarmaken om te eten? Voor diegenen die voor het eerst op vakantie vertrekken in een mobilhome vragen zich misschien af of het gemakkelijk is om te koken in een camper. Welke gerechten te bereiden? Kun je alles klaarmaken? Ontdek onze tips en tricks voor het koken in een mobilhome, buscamper of campervan.

Hoe kook je in een camper?

koken_in_mobilhome

Welkom in de keuken van de camper, je zal gemerkt hebben dat het een functionele ruimte is, maar wel kleiner in vergelijking met de keuken thuis.

Om een goede maaltijd te maken, heb je goede producten nodig, ons eerste advies is dan ook om een boodschappenlijstje te maken voordat je naar de (super)markt gaat. Bonustip: profiteer van het feit dat je onderweg bent om bijvoorbeeld lokale, seizoensgebonden groenten te kopen die rechtstreeks van de producent komen.

Onze tweede tip is om niet te kiezen voor een 7-gangenmenu voor 15 personen. Het werkblad en de koelkast van de camper zijn immers minder volumineus dan thuis, naast de beperkte ruimte zal het minder comfortabel zijn om grote maaltijden te bereiden. 

Goed eten is belangrijk, ons laatste advies gaat over eenvoud. Goed eten betekent niet per sé ingewikkelde gerechten, beperk je tot het essentiële en overdrijf niet. 

Wat klaarmaken in een mobilhome?

wat_gerecht_koken_mobilhome

De slimsten onder ons (als je dit artikel leest hoor je hierbij) nemen (zelfgemaakte) conserven mee op hun reis. Het is simpel, je opent het, warmt het op en eet smakelijk. 

Een ander alternatief, afhankelijk van het seizoen, zijn koude maaltijden: salades, gebraad, sandwiches, enz... het is tenslotte vakantie.

De BBQ is je bondgenoot: bereid je vlees, vis en andere lekkernijen op de BBQ, het is sfeervol, gemakkelijk en lekker.

Echte typische campergerechten zijn: eieren met spek, kip met rijst, tonijnsalade, zalm avocado toast, ravioli, enz... 

Om een mobilhome, buscamper of campervan te huren en te proberen te koken in een camper, ga naar https://nl.yescapa.be/

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

que faire carburant reservoir eau camping car
Camper gebruiken

Help! Brandstof in de watertank van mijn camper 😱

Het omwisselen van de water- en brandstoftanks is iets wat kan gebeuren bij het gebruiken van een camper. Door onzorgvuldigheid of gebrek aan kennis is het gemakkelijk om een fout te maken en het onherstelbare te begaan. Maar geen paniek! Yescapa legt je de procedure uit die je moet volgen als je de watertank met brandstof hebt gevuld.

yescapa permis conduire camping car
Camper gebruiken

Welk rijbewijs nodig voor een mobilhome?

Wil je graag eens met een mobilhome op vakantie, maar weet je niet of dat kan met je rijbewijs? Als je de volgende vragen hebt: Is mijn rijbewijs voldoende om een mobilhome te huren? Welk rijbewijs heb ik nodig om een camper van meer dan 3,5 ton te besturen? Wij beantwoorden deze vragen vour jou in dit artikel.

frankie valentine 565054 unsplash
Camper gebruiken

De mobilhome winterklaar maken: checklist

De kachels gaan weer aan en de dagen worden korter - de winter is in aantocht! Hier leggen we stap voor stap uit hoe je je mobilhome klaarmaakt voor de winterslaap, zodat hij op de eerste zonnige dagen weer "ready to go" is.