Op het programma

  Je vertrekt binnenkort op reis, en dit kan de eerste keer zijn dat je met een mobilhome op vakantie gaat. Hier zijn onze tips voor het parkeren met een mobilhome, buscamper of campervan.

  Je camper parkeren op camper parkeerplaatsen

  camper_parkeren

  De eenvoudigste en meest geschikte plaats: de camper parkeerplaatsen (Aires de services). Deze kunnen gratis of betalend zijn naargelang hun uitrusting: water, elektriciteit, wifi, vuilnis, enz... Wij raden aan je reis te plannen en informatie in te winnen over de voorzieningen in de verschillende gebieden waar je wilt stoppen. Hiervoor zijn er gespecialiseerde gidsen en websites die alles op een rijtje zetten.

  Overnachten met de mobilhome op een camping

  waar_overnachten_camper

  Net als de camper parkeerplaatsen biedt elke camping een andere standaard en andere voorzieningen. Ze zijn vaak zeer goed uitgerust en betalend. De lijst van campings in Frankrijk vind je hier.

  Parkeren bij mensen thuis

  overnachten_camper_bij_mensen_thuis

  Een formule waardoor je ongelooflijke plaatsen kan bezoeken, lokale producten kan proeven en in alle rust kan slapen. Overnacht op een boerderij (voor goede kaas, of goed vlees) of op een wijngaard (om lekkere wijn mee terug te nemen). Meestal liggen deze plaatsen verder weg van de steden. Zo kan je genieten van de rust en het gefluit van de vogels, én van gratis parkeergelegenheid. Caramaps of France Passion zijn twee voorbeelden van websites waar je kan overnachten bij particulieren.

  Wildkamperen

  wildkamperen

  Slapen in the middle of nowhere als een echte avonturier is mogelijk! Maar dit is echter niet overal toegestaan. Sommige gebieden zijn verboden, zoek dit op vòòr en tijdens je reis.

  Hier zijn onze tips die je dient te respecteren voor een goede nacht tijdens het wildkamperen: 

  kom laat aan en vertrek vroeg, en blijf maar één nacht op dezelfde plaats; respecteer de plaats en de natuur waar je bent; neem niet teveel plaats in beslag; bij het kamperen op weiden en natuur van een particulier vraag je zoveel mogelijk de toestemming van de eigenaars; laat de plek proper achter zoals je ze hebt gevonden. loos je toilet en afvalwater nooit in de natuur, gebruik hiervoor gespecialiseerde plaatsen (lozingspunten, campings, enz...).

  De mobilhome parkeren op de openbare weg

  mobilhome_parkeren_op_de_weg

  Je kan parkeren op elke parkeerplaats, in het centrum of buiten de steden. Niets verbiedt je dus om te slapen op een parkeerplaats van een supermarkt of op een parkeerplaats in een straat, tenzij er een prefectoraal decreet geldt die dit beperkt of hoogtebeperkingen zijn. Gelieve echter het verkeer niet te hinderen en niet al je kampeerspullen rond te laten slingeren (tafel, stoelen, luifel, enz...).

  Voor het welzijn van iedereen moedigen we je aan het milieu, de natuur en andere automobilisten te respecteren.

  Je hebt nu alle sleutels om gemakkelijk en veilig te parkeren. Vind meer informatie over de verhuur van mobilhomes, buscampers en campervans op Yescapa.

  Zoe A

  Zoe A

  Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

  Meer artikelen

  Verkeersregels

  Technische keuring van een mobilhome of campervan

  Je hebt de knoop doorgehakt, je gaat een nieuwe of tweedehands mobilhome of campervan kopen! Alvorens je kan genieten en op vakantie kan vertrekken, dienen er eerst administratieve zaken in orde gebracht te worden. Eén van deze zaken is de keuring van het voertuig. De regelgeving in verband met de keuring van een mobilhome, buscamper of campervan verschilt met die van een personenwagen. Is de categorie van je motorhome op je inschrijvingsbewijs M1 of N1, dan gelden er andere regels voor de technische keuring van je voertuig dan een gewone personenwagen. We hebben de belangrijkste verschillen voor je hieronder opgesomd.

  que faire carburant reservoir eau camping car
  Camper gebruiken

  Help! Brandstof in de watertank van mijn camper 😱

  Het omwisselen van de water- en brandstoftanks is iets wat kan gebeuren bij het gebruiken van een camper. Door onzorgvuldigheid of gebrek aan kennis is het gemakkelijk om een fout te maken en het onherstelbare te begaan. Maar geen paniek! Yescapa legt je de procedure uit die je moet volgen als je de watertank met brandstof hebt gevuld.

  chauffage camping car comment ça marche
  Winter

  Verwarming voor campers: hoe werkt het?

  Jij die graag het hele jaar door reist, wat is er onaangenamer dan wakker te worden van de kou? Tijdens de winter en ook tijdens sommige lentenachten is het noodzakelijk binnen in de mobilhome, buscamper of campervan te verwarmen, zodat het niet in een ijsblokje verandert. Maar hoe werkt dit dan, wat zijn de verschillende verwarmingstoestellen voor campers en hoe verhoog je de temperatuur op een intelligente manier? We gaan er je meer over vertellen.