Je vertrekt binnenkort op reis, en dit kan de eerste keer zijn dat je met een mobilhome op vakantie gaat. Hier zijn onze tips voor het parkeren met een mobilhome, buscamper of campervan.

Je camper parkeren op camper parkeerplaatsen

camper_parkeren

De eenvoudigste en meest geschikte plaats: de camper parkeerplaatsen (Aires de services). Deze kunnen gratis of betalend zijn naargelang hun uitrusting: water, elektriciteit, wifi, vuilnis, enz... Wij raden aan je reis te plannen en informatie in te winnen over de voorzieningen in de verschillende gebieden waar je wilt stoppen. Hiervoor zijn er gespecialiseerde gidsen en websites die alles op een rijtje zetten.

Overnachten met de mobilhome op een camping

waar_overnachten_camper

Net als de camper parkeerplaatsen biedt elke camping een andere standaard en andere voorzieningen. Ze zijn vaak zeer goed uitgerust en betalend. De lijst van campings in Frankrijk vind je hier.

Parkeren bij mensen thuis

overnachten_camper_bij_mensen_thuis

Een formule waardoor je ongelooflijke plaatsen kan bezoeken, lokale producten kan proeven en in alle rust kan slapen. Overnacht op een boerderij (voor goede kaas, of goed vlees) of op een wijngaard (om lekkere wijn mee terug te nemen). Meestal liggen deze plaatsen verder weg van de steden. Zo kan je genieten van de rust en het gefluit van de vogels, én van gratis parkeergelegenheid. Caramaps of France Passion zijn twee voorbeelden van websites waar je kan overnachten bij particulieren.

Wildkamperen

wildkamperen

Slapen in the middle of nowhere als een echte avonturier is mogelijk! Maar dit is echter niet overal toegestaan. Sommige gebieden zijn verboden, zoek dit op vòòr en tijdens je reis.

Hier zijn onze tips die je dient te respecteren voor een goede nacht tijdens het wildkamperen: 

kom laat aan en vertrek vroeg, en blijf maar één nacht op dezelfde plaats; respecteer de plaats en de natuur waar je bent; neem niet teveel plaats in beslag; bij het kamperen op weiden en natuur van een particulier vraag je zoveel mogelijk de toestemming van de eigenaars; laat de plek proper achter zoals je ze hebt gevonden. loos je toilet en afvalwater nooit in de natuur, gebruik hiervoor gespecialiseerde plaatsen (lozingspunten, campings, enz...).

De mobilhome parkeren op de openbare weg

mobilhome_parkeren_op_de_weg

Je kan parkeren op elke parkeerplaats, in het centrum of buiten de steden. Niets verbiedt je dus om te slapen op een parkeerplaats van een supermarkt of op een parkeerplaats in een straat, tenzij er een prefectoraal decreet geldt die dit beperkt of hoogtebeperkingen zijn. Gelieve echter het verkeer niet te hinderen en niet al je kampeerspullen rond te laten slingeren (tafel, stoelen, luifel, enz...).

Voor het welzijn van iedereen moedigen we je aan het milieu, de natuur en andere automobilisten te respecteren.

Je hebt nu alle sleutels om gemakkelijk en veilig te parkeren. Vind meer informatie over de verhuur van mobilhomes, buscampers en campervans op Yescapa.

Zoe A

Zoe A

Van jongs af aan hield ik ervan om te reizen en de wereld te verkennen. Daarmee kwam ook de liefde om die mooie plekken op papier te zetten.

Meer artikelen

camping car occasion conseils achat
Camper kopen

Tips voor het kopen van een tweedehands mobilhome

Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat een camper kopen! Vragen zoals welk type voertuig je best kiest, andere essentiële criteria waar je rekening mee moet te houden, waar en wanneer je er best een koopt, ... zijn allemaal vragen waar we je gaan bij helpen beantwoorden.

header
Waar overnachten

Park4Night: De onmisbare app voor reizen met een camper

Park4Night is een onmisbare app voor het reizen met een camper. Park4Night zit boordevol plaatsen die worden voorgesteld door een actieve community van reizigers en maakt je reis gemakkelijker en aangenamer.

Entretenir un camping car la gestion des eaux usees
De eerste stappen

Onderhoud mobilhome: de vuilwatertank legen

Een mobilhome is comfortabel: het heeft een keuken, een eethoek, bedden, toiletten en zelfs een douche (als je nog geen campereigenaar bent, kan je een camper testen en huren van particulieren). Zo kan je genieten van grote en gevarieerde ruimtes. Het enige nadeel van dit comfort is dat het natuurlijk enige onderhoud vraagt.